Zvočna izolacija sten

Zvočna izolacija sten za nemoten spanec

Zvočna izolacija sten je manj pomembna kot toplotna izolacija, pa vendar je enako pomembna. Kdor živi v hrupnem okolju ali v bloku, kjer se skozi stene sliši sosede, bo hvaležen za vgrajeno zvočno izolacijo, ki mu bo omogočala mirno uživanje svojega doma. Kadar so stene našega stanovanje tanke, lahko slišimo tudi pogovor naših sosedov.

Zvočna izolacija sten je potrebna, da lahko uživamo v intimi svojega stanovanje, brez neprijetnih zvokov, ki prihajajo iz okolice ali iz sosednjih sob. Dolgotrajna izpostavljenost hrupu, ki moti naš spanec ali naš popoldanski počitek, škodi našemu zdravju, zato je dobro, da se v primeru hrupne bivanjskega okolja obrnemo na strokovnjake, ki nam bodo pomagali pri namestitvi dobre ter kvalitetne zvočne izolacije.

Zvočna izolacija sten se dandanes enostavno vgradi v obstoječe stene in tudi cenovno je dostopna. Protihrupno izolacijo je seveda najbolje vgraditi že pri sami gradnji. V kolikor pa tega nismo storili, lahko to naredimo tudi naknadno. Že sama toplotna izolacija predstavlja zaščito proti hrupu, vendar pa moramo za popolno tišino dodati tudi zvočno izolacijo.

Mansarda za mlade družine

Mansarda ali mansardno stanovanje je pri nekaterih mladih parih izredno priljubljen tip stanovanja. Strešni naklon pričara romantično vzdušje, v katerem je izredno lepo bivati. Te