Avto oprema vam je na voljo v pestri spletni ponudbi

Avto oprema vam je na voljo v pestri spletni ponudbi

Številni jekleni konjički, ki se vozijo po naših cestah, zahtevajo od svojih lastnikov veliko mero pozornosti. Za njihovo nemoteno delovanje in dolgo življenjsko dobo jih je potrebno redno vzdrževati, pri čemer ne mislimo zgolj na redne servisne preglede, ampak tudi na redno čiščenje, poliranje in skrb za primerno varnost. Za to je potrebna kakovostna avto oprema, s katero poskrbimo, da je naš avto vedno pripravljen za varno vožnjo.

 

Kategorija avto oprema je zelo širok pojem, zato je pri nakupu dobro vedeti kaj približno potrebujemo. Izbiramo lahko med različnimi čistilnimi kompleti, aditivi, izdelki za čiščenje notranjosti in zunanjosti avtomobila, izdelki za poliranje, nalepke za avto in še mnogo drugega. Podobno kot že mnogo drugih izdelkov, lahko nakup avto opreme opravite kar preko spleta, kjer je ponudba resnično pestra, zato smo prepričani, da boste v vsakem trenutku našli izdelek, ki ga iščete.

 

Hladilna tekočina zagotavlja nemoteno delovanje motorja

 

Verjetno že veste, da je v avtomobilu kar nekaj tekočin, ki imajo različne namene in omogočajo njegovo nemoteno delovanje. To so na primer gorivo, motorno olje, olje v menjalniku in sklopki, tekočina v zavornem sistemu, tekočina za pranje vetrobranskih stekel in hladilna tekočina. Prav slednja je izjemno pomembna, saj zagotavlja hlajenje motorja in s tem njegovo večjo učinkovitost. Kakovost in ustrezne lastnosti hladilne tekočine so zato zelo pomembne.

 

Hladilna tekočina ali po domače antifriz, pa poleg hlajenja motorja poskrbi za njegovo zaščito pred zamrzovanjem v hladnih zimskih mesecih. Zato je potrebna ustrezna mešanica vode in hladilne tekočine v obliki koncentrata, ki vsebuje etilen glikol. Danes dobite v spletnih ponudbah lahko že pripravljene mešanice za uporabo, lahko pa kupite koncentrat in si mešanico pripravite sami v razmerju polovica koncentrata in polovica vode. Z dodanimi aditivi je tako hladilna tekočina edina primerna zaščita za motor jeklenega konjička.