Briketi za pse

Briketi za pse

Pri izbiri hrane za domačega ljubljenca smo upravičeno zelo pozorni in tudi skeptični do tistih izdelkov, ki po naši oceni niso najboljša izbira. A pri tem se soočamo tudi z nekaterimi pomisleki, ki nimajo vedno utemeljene podlage – recimo s tem, da suha hrana po kakovosti ni primerljiva z mokro. To za nekatere izdelke gotovo velja, ni pa splošno pravilo, ki bi se ga morali vedno držati. Tako med suho kot med mokro hrano najdemo izdelke, ki za našega psa ne bodo ustrezni, tako lahko v obeh skupinah najdemo tudi izdelke, ki bodo idealni.

Pomembno je predvsem to, da pri iskanju briketov posegamo po kakovostni hrani uglednih proizvajalcev. Zelo dobra izbira je lahko hrana za pse Platinum, ki se ponaša tudi s skrbno pripravljenimi suhimi briketi. Ni namreč nujno, da se po hranilnosti suha hrana bistveno razlikuje od mokre, čeprav mnogi proizvajalci pri briketih sklepajo določene kompromise. Kakovostni briketi za pse lahko ponudijo primerljivo hranilno vrednost, pravzaprav kar primerljivo sestavo, saj so lahko izdelani iz praktično enakih sestavin. Nujne razlike so v vsebnosti veziv in olj ter v postopkih za pripravo suhih briketov, kar pa na končni učinek nima velikega vpliva. Kakovostna hrana za pse Platinum tudi v suhi obliki združuje nujna hranila in navdušuje pse z odličnim okusom svežega mesa. Vsebuje namreč velik delež perutnine in jagnjetine, kot vir ogljikovih hidratov pa se uporablja riž. Vse to so kakovostna živila ki dokazujejo, da lahko tudi briketi za pse predstavljajo del zdrave prehrane. 

Hrana za pse Platinum je na voljo v različnih oblikah, zato se splača jedilnik občasno nekoliko popestriti. Praviloma briketi za pse spadajo pod priboljške, ki jih imamo lahko vedno pri roki, redno prehrano pa lahko nadomestijo le za kratek čas. Osnova zdrave prehrane je še vedno mokra hrana ali kar sveže pripravljena hrana za pse.

Objavljeno v Dom