Brizgalna pištola

Brizgalna pištola za enakomerno barvanje različnih površin

Razmišljate o barvanju pohištva, stene ali pa zunanje ograje? Za vse to lahko uporabite brizgalno pištolo, ki bo poskrbela enakomerno pokritje površine, pa ne glede na to za kakšno vrsto površine gre. Brizgalna pištola se zato najpogosteje uporablja v raznih lakirnicah, avtomehaničnih delavnicah, slikopleskarstvu in še marsikje drugje, saj ima barvanje z njo številne prednosti, predvsem pa je delo opravljeno hitreje in učinkoviteje.

Brizgalna pištola je na prvi pogled podobna kovinski pištoli, njen glavni element pa je kompresor, ki vbrizga zrak do tlaka, ki je določen v nastavitvah. S pritiskom na sprožilec se iz brizgalne pištole sproži barvna meglica, ki na površini ustvari ustrezen premaz. Brizgalna pištola ima lahko različno velike šobe. Večje so običajno namenjene za uporabo gostejših barv ali lakov, manjše šobe pa je bolje uporabiti za barvanje manjših površin. Če upoštevate vsa navodila za uporabo, boste z brizgalno pištolo ustvarili izjemno lepe premaze. 

Regulator tlaka za kompresor natančno uravnava vrednosti tlaka

Kompresor je eden od strojev, ki ima zelo široko področje uporabe. Njegov osnovni namen je, da se pri stisljivi snovi kot je zrak, povečuje energija v več stopnjah. Princip delovanja je tak, da se z zmanjšanjem volumna zraka povečuje njegov tlak, kar poveča energijo. Pri večini delovnih procesov, kjer se uporablja kompresor, je običajno vnaprej določeno pri kakšnem tlaku naprava deluje. Zato je potreben regulator tlaka za kompresor, ki natančno uravnava vrednost tlaka v kompresorju.

Regulator tlaka za kompresor je tako neke vrste ventil, ki samodejno vzdržuje nastavljen tlak. Običajno je opremljen z manometrom, merilnikom tlaka, ki natančno meri vrednosti tlaka v kompresorju. Naloga regulatorja je, da tlak zmanjša na nižji izhodni tlak, ki ga nato vzdržuje kljub nihanju vstopnega tlaka. Regulator tlaka za kompresor je zelo pomemben element, zato je pomembno, da poiščete ponudnika, ki ima svoje police založene izključno z najkakovostnejšimi proizvodi.