Cena izdelave spletne strani

Cena izdelave spletne strani

Spletne strani seveda ne nastanejo kar same od sebe, prav tako niso brezplačne. Treba bo najti ponudnika, ki zagotavlja kakovostno in zanesljivo izdelavo spletne strani, pri teh pa cena običajno ni zanemarljiva. Gre za znatno investicijo, posebej pri manjših podjetjih in samostojnih podjetnikih, a vsekakor se naložba splača. Ne pozabimo, da je spletna stran pomembno orodje za vodenje spletnega posla, zelo koristi tudi tistim, ki sicer ne poslujejo preko spleta. 

Kakšna bo torej cena izdelave spletne strani? To je povsem odvisno od ponudnika in ponudbe. Imamo namreč ogromno izbire med spletnimi mojstri, ki se razlikujejo v vseh mogočih lastnostih, tudi v ceni. Seveda je pametno izbirati le med zanesljivimi ponudniki, ki pa bodo verjetno tudi nekoliko dražji. Pomembno je predvsem to, da se izognemo sumljivo nizkim cenam, ki ne prinašajo dobrega končnega izdelka in zadovoljstva. S takšnim izborom potencialnih ponudnikov dobimo tudi uporaben cenovni okvir, ki vsaj približno izdaja, kakšna bo cena izdelave spletne strani. Za preprosto spletišče bo treba odšteti nekaj sto evrov, za napredno spletno stran pa hitro vsaj tisoč evrov ali več. Navzgor cena ni omejena, saj tudi funkcionalnosti spletnih strani lahko poljubno dodajamo.

Dodatna ponudba

Poleg tega spletne strani zahtevajo tudi nekaj dodatne pozornosti, po objavi na internetu se delo še ne konča. Mnogi ponudniki imajo zato v ponudbi še optimizacijo spletne strani in Google oglaševanje, na ta način pa ponujajo boljši izkoristek spletišča. Še posebej Google oglaševanje je lahko dobra izbira za vse tiste, ki želijo že takoj pridobiti več obiska na svojo spletno stran in preveriti, kakšen bo izkoristek novega spletišča. Seveda tudi optimizacija temu namenu zelo koristi, čeprav bolj dolgoročno. Google oglaševanje in optimizacija sta lahko že vključena v ponudbo izdelave strani, lahko pa se kot dodatek vzdrževanju izbereta pri dolgoročnem sodelovanju z izbranim spletnim mojstrom.