Cev za dimnik

Cev za dimnik po ugodni ceni

Cev za dimnik mora biti narejena iz odličnih materialov, ki bodo preprečevali, da bi se nova cev prehitro poškodovala ali celo uničila. Ravno zato moramo biti pozorni na to, kakšno cev za dimnik nam bodo namestili pri izdelavi novega dimnika. Večina ljudi se odloči kar za namestitev inox dimnika, saj je to najlaže in najhitreje. Vsekakor pa so nekateri še vedno poslužujejo starega načina gradnje opečnatih dimnikov.

Cev za dimnik bomo rabili v vsakem primeru, ne glede na to kakšen dimnik si bomo naredili. Pri zidanemu dimniku bo izgradnja bom komplicirana, saj moramo tu paziti, da je dimnik pravilne velikosti in da je pravilno načrtovan. Zato moramo vnaprej vedeti tudi, kakšno kurivo bomo uporabljali in se tako primerno pripraviti s primerno izdelavo dimnika.

Cev za dimnik bo v takšnih dimnikih enoslojna, kar pomeni, da bo narejena iz keramike ali iz nerjaveče pločevine. To sta edina primerna tipa cevi, ki jih lahko namestimo v zidani dimnik.

Vratca za dimnik za optimalno čiščenje

Vratca za dimnik navadno vgradimo na dnu vsakega dimnika, saj nam omogočajo dobro in kvalitetno čiščenje. Seveda bomo morali pri enemu dimniku vgraditi še ena dodatna vratca, ki jih navadno namestimo na podstrešje. To je seveda priporočljivo pri visokih hišah, kjer se dimnik razteza skozi več nadstropij.

Vratca za dimnik morajo vsekakor biti nameščena tja, kej bodo varna za vse stanovalce hiše. Nikakor jih ne smemo nameščati v otroke sobe ali v ostale spalnice, sak bi lahko uhajanje dima povzročilo zdravstvene težave. Najbolje je, da jih vgradimo na hodnik ali v prostor, kjer se ne zadržujemo preveč.

Vratca za dimnik morajo dobro tesniti, saj s tem preprečujejo uhajanje dima v prostor. Sčasoma bodo vsaka vratca za dimnik začela slabše delovati, zato je pomembno, da stalno skrbimo in vzdržujemo celoten sistem dimnika, kar je z napredkom tehnologije postalo zelo enostavno.

Objavljeno v Dom