Električno talno gretje

Električno ogrevanje v kopalnici

Elektrika v kopalnici običajno predstavlja nevarnost, saj ni pametno električnih naprav izpostavljati vodi in vlagi – obstaja neposredna nevarnost šoka, pa tudi za električna vezja vlaga ni ravno koristna. Kljub temu pa so v kopalnicah zelo priljubljeni električni sistemi ogrevanja. Seveda gre za sisteme, ki so prilagojeni tej vrsti uporabe, zato nimajo izpostavljenih žic ali drugih komponent. So povsem varni za uporabo, imajo dolgo življenjsko dobo in se pri svojem delu tudi dobro obnesejo. Kaj je na voljo in katere sisteme se splača izbrati?

Električno talno gretje

Najbolj privlačno je v kopalnici talno gretje. Že s tem, da ne zaseda prostora z velikimi grelnimi elementi, je talno gretje priljubljena izbira za uporabo v takšnem okolju. Ima pa seveda še druge odlike, ki so nujne za zadovoljstvo na dolgi rok. Predvsem ponuja učinkovito ogrevanje in izjemno udoben občutek v topli kopalnici. Električno talno gretje namreč enakomerno ogreva celoten prostor, zato ne potrebuje visokih temperatur za doseganje prijetnega učinka. Celoten prostor bo topel in udoben, kar je ravno tisto, kar v kopalnici želimo. Seveda ima električno talno gretje tudi nekatere pomanjkljivosti, a to je odvisno od situacije.

Električni kopalniški radiatorji

Pogosto se v kopalnicah odločamo tudi za radiatorje. Sodobni električni kopalniški radiatorji so nadvse primerni za takšno uporabo. Niti ne zasedejo veliko prostora, saj so posebej oblikovani in se elegantno vključijo tudi v prostor omejenih dimenzij. Niso tam le zato, da zasedajo prostor in nudijo ogrevanje – večinoma so oblikovani tako, da služijo tudi kot obešalnik za brisače ali oblačila, kar je dobrodošla vloga v kopalnici.

Pomembno je, da so električni kopalniški radiatorji dovolj zmogljivi, saj ne zmorejo enakovredno ogreti večjega prostora. Prav tako je pomembno, da jih pravočasno vklopimo oziroma načrtujemo njihovo delovanje, so pa sodobni radiatorji že zelo odzivni in majhen prostor hitro učinkovito ogrejejo.

Objavljeno v Dom