Mednarodni prevozi

Enostavna rešitev za tovorni promet

Če moramo prepeljati večje tovore, se takoj soočimo z nekaterimi težavami, saj postopek ne bo enostaven. Za razliko od pisemskih pošiljk in manjših paketov, pri katerih lahko za transport izkoristimo kar katero izmed mnogih dostavnih služb, bo treba pri večjih tovorih prevoz posebej organizirati, kar ni majhen zalogaj. Dodatne zaplete pa v vsakem primeru prinašajo mednarodni prevozi, pri katerih naletimo na komplikacije lahko že pri pošiljanju manjših pošiljk.

Prevoz večjih tovorov

Kako učinkovito in enostavno prepeljati večje tovore? Če gre za kopenski prevoz, ponujajo najboljšo opcijo železniški prevozi. Vlak z ogromno kapaciteto in visoko zmogljivostjo učinkovito prepelje tudi večje in težje tovore, za katere bi sicer potrebovali celo vrsto tovornjakov. Poleg tega je takšen transport dokaj ugoden, pa tudi relativno hiter. Seveda je veliko tudi v tem primeru odvisno od dejanskih okoliščin, čisto možno je na primer, da bodo tudi železniški prevozi povzročili veliko sivih las. Nenazadnje smo povsem odvisni od železniških povezav, posebej pa moramo poskrbeti tudi za prevoz tovora do železniške postaje in od končne postaje do destinacije.

Večje razdalje in težji ali večji tovori kličejo po drugačnih rešitvah, najbolj učinkovita možnost pa je običajno ladijski transport, če ta pride v poštev. Železniški prevozi morajo v mnogih ozirih priznati premoč ladjam, saj te omogočajo bistveno več pri tovorjenju težkih in velikih tovorov na daljših relacijah. Za nameček pa je ladijski transport cenovno zelo ugoden glede na to, kaj ponuja.

Z ladjami v veliki meri potekajo tudi mednarodni prevozi, v Sloveniji na primer z ladjo ne moremo tovoriti drugega kot tovor v tujino ali iz tujine. Ker je ta rešitev tako učinkovita in ugodna, so se razvili tudi vsi potrebni sistemi, tako da so mednarodni prevozi na ta način precej poenostavljeni. Seveda pa bo treba najti pravega partnerja, ki bo poskrbel za vse detajle.