Pomivalni stroj

Najem gostinske opreme na cateringu

Catering je oblika serviranja hrane izven restavracije, ki jo ponudnik pripravi za večji dogodek, proslavo … V tem primeru pride včasih v poštev tudi najem gostinske opreme. Izposojo opreme za catering ponujajo različna podjetja, ki se v večinski meri ukvarjajo le s to dejavnostjo. Najem gostinske opreme je za marsikoga veliko cenejša pot od dejanskega nakupa celotne opreme, ki bi jo ponudnik potreboval za prireditev catering servisa. V to skupino seveda padejo skoraj vse manjše restavracije, ki celotne zadeve pač ne morejo izvesti drugače kot z najemom gostinske opreme. Cene najema so zelo fleksibilne. Temeljijo pa na številu dni izposoje, količini izposojenih kosov opreme in velikosti dogodka. Pred najemom opreme pa se je potrebno najprej pozanimati, koliko opreme si pri določenem ponudniku gostinec lahko izposodi.

Pri navadnem cateringu potrebe po pomivalnem stroju ni, saj se lahko vso izposojeno opremo pomije ob vrnitvi v restavracijo. Problem pa lahko nastane, ko je catering dolg nekaj dni, to je velikokrat primer na različnih festivalih. Takrat pa nastopi tudi potreba po pomivalnem stroju, saj ponudniku po določenem času čiste posode in opreme zmanjka.

Tukaj pridejo v igro ponudniki izposoje pomivalnih strojev. Nihče ne bo namreč prinesel pomivalnega stroja iz restavracije na teren, zato si večina ponudnikov za daljše servise omisli najem le-tega, ki ga nato uporablja le za čas festivala.

Seveda je catering zelo zahtevna dejavnost, ki se brez ponudnikov izposoje gostinske opreme ne bi mogla izvesti. Hkrati pa je to tudi dejavnost, ki postaja vedno bolj nepogrešljiva na različnih festivalih, prireditvah, pa tudi na porokah. Za marsikoga, ter marsikateri dogodek je takšna oblika servisa nadvse praktična in dobrodošla, saj se potem lahko skupine izognejo nepotrebni poti do restavracije in čakanju na postrežbo. Je pa seveda tudi dejavnost, ki nikakor ni nova, ter tudi ne bo izgubila na svoji popularnosti, to pa seveda lahko pripišemo praktičnosti celotne ideje cateringa.