Izposoja projektorjev

Nakup ali najem projektorja?

Izposoja projektorjev je priljubljena opcija za tiste, ki bi radi pripravili prepričljivo in uspešno projekcijo. Na drugi strani pa nakup projektorja odpira bistveno več možnosti in je v določenih primerih vsekakor veliko bolj smiselna možnost. Za kaj se odločiti? Enoznačnega odgovora ni, vse je odvisno od okoliščin. Najprej bo treba ugotoviti, kakšne želje in potrebe imamo, šele nato bomo lahko ocenili, katera opcija ponuja več.

Najem projektorja

Najem je odlična ideja za tiste, ki projektor potrebujejo le za enkratno uporabo ali pa za občasne projekcije. V tem primeru se ne splača investirati v nakup nove naprave, saj je izposoja projektorjev cenovno zelo ugodna napram cenam novih projektorjev, ki segajo tudi v štirimestne zneske. Poleg tega ponudba najema pogosto vključuje še dodatno opremo, ki bi jo morali v primeru nakupa doplačati – na voljo je na primer najem projekcijskega platna, priložena pa je morda tudi druga uporabna oprema.

Za najem se odločajo tisti, ki ne želijo imeti skrbi z izbiro projekcijske opreme. Že najem projekcijskega platna je lep plus, še bolj zadovoljni bomo s ponudniki, ki ob najemu vključijo večji komplet dodatne opreme.

Nakup projektorja

Izposoja projektorjev finančno ni smiselna, če napravo potrebujemo pogosto ali za dlje časa. Čeprav bo treba za dan uporabe morda odšteti le kakšnih 50 evrov, to že v dveh tednih pomeni ceno novega projektorja. Če imamo torej nekoliko večje potrebe, je nakup projektorja veliko bolj smiselna opcija.

Poleg tega nakup projektorja dopušča bistveno več svobode že pri izbiri in nato pri uporabi. Izbiramo lahko med pestro ponudbo projektorjev, nato pa izdelek uporabljamo kot nam najbolj ustreza. Tudi pri nakupu projektorja nam morda ne bo treba skrbeti za dodatno opremo – še vedno je na primer na voljo najem projekcijskega platna po ugodni ceni, koristimo pa lahko tudi nekatere druge ugodnosti, če jih znamo najti.