okvir za slike

Okvir za slike po najnižjih možnih cenah

Svoje domove radi skrbno opremljamo in smo pri tem pozorni tudi na vsak še tako majhen detajl. Pomembno nam je tudi kakšne vrste slik postavljamo na naše stene, mize ter še kam. Najpogosteje jih damo tudi v prelepe okvirje, ki še posebej poskrbijo za to, da so slike ali izbrane fotografije videti še bolj privlačne ter zanimive na prvi pogled.

Okvir za slike je torej pomemben element, ki vpliva na končni podobo slike. Narejen mora biti iz primernega materiala. Še vedno je najpogostejši material, ki ga uporabljamo za okvir za slike, les, pogosto pa so okvirji narejeni tudi iz plastike ali pa iz katere bolj priljubljene kovine. Vrsta materiala okvirja je odvisna tudi od slike. Če gre za bolj starinski motiv, potem je les vsekakor najboljša možna izbira. Ta je lahko tudi primerno obarvan, tako da se povsem prilega sliki.

Letve za okvirje si lahko izberemo po svojih željah

Okvirji za slike so sestavljeni iz posameznih letev, ki si jih za svoj izdelek izberemo tudi sami. Letve za okvirje lahko kupimo v najrazličnejših trgovinah, ki prodajajo material, ki je povezan z okvirjanjem slik in fotografij. Njihova prodaja je izjemno široka tudi v spletnih trgovinah, kjer je izbire prav toliko kot v drugih trgovinah. Kakovost je povsem enaka, cene pa so večinoma veliko nižje.

Če bomo okvirili bolj dragoceno sliko ali fotografijo, je dobro, da so tudi letve za okvirje narejene iz boljših materialov, ki so tudi na pogled izjemno lepi. Najlepše in tudi najbolj trpežne letve so zagotovo narejene iz primerne vrste lesa. Za primerno izbrano vrsto lesa, ki ga uporabimo za letve za okvirje, pa velja, da ima tudi izjemno dolgo življenjsko dobo. Take letve bodo zato dovolj dolgo časa služile našim okvirjem, posledično tudi slikam oziroma izbranim fotografijam.