Avtomatska steklena drsna vrata

Prednosti naprednih drsnih vrat

Drsna vrata so zelo priljubljena izbira v različnih okoljih. V stanovanjih jih sicer dokaj redko uporabljamo, čeprav tudi tam pridejo do izraza nekatere dobrodošle prednosti takšnih vrat. Veliko bolj pogosta pa so drsna vrata v poslovnih, komercialnih in javnih prostorih, kjer gre običajno za avtomatska vrata s senzorjem gibanja in električnim pogonom. Takšna vrata so po navadi steklena, kar spet prinaša določene prednosti. Avtomatska steklena drsna vrata imajo bogato zbirko dobrodošlih odlik, ki jih lahko v takšnem okolju s pridom izkoristimo!

Že na prvi pogled bo jasno, zakaj so takšna vrata priljubljena izbira za poslovne prostore. Avtomatska steklena drsna vrata so izdelana iz stekla, ki je že samo po sebi dokaj prestižen material in ustvari čudovite vizualne učinke. Poleg tega pa omogoča tudi različne načine obdelave, tako da si lahko na tem področju privoščimo še nekaj več ustvarjalnosti. Steklo lahko zastremo, pobarvamo ali drugače obdelamo in dosežemo skoraj poljubne vizualne in funkcionalne učinke. Pogosto je seveda pametno premisliti o tem, kje se splača pustiti neoviran pogled v notranjost, da lahko uspešno privabimo mimoidoče.

Predvsem pa imajo avtomatska vrata odločilno prednost pri svoji funkcionalnosti. Delujejo tako, da se kar sama odpirajo in zapirajo, s tem pa niti malo ne ovirajo dostopa obiskovalcem, ki jih želimo privabiti v notranjost. Običajno so avtomatska vrata opremljena s senzorjem gibanja, torej kar sama ugotovijo, kdaj se približuje obiskovalec, ob tem signalu pa se sproži električni pogon za odpiranje. Napredna drsna vrata pa tudi na tem področju omogočajo veliko prilagoditev. Izberemo lahko tudi druge senzorje, nastavimo časovnike in drugače prilagodimo delovanje vrat. Še vedno se avtomatska steklena drsna vrata lahko tudi ročno odpirajo, prav tako jih lahko enostavno odklepamo in zaklepamo. Sodobni mehanizmi za nameček nudijo veliko možnosti za upravljanje na daljavo, kar je v mnogih okoljih še posebej pomembno.