Različni pomivalni stroji olajšajo delo v lokalu

Različni pomivalni stroji olajšajo delo v lokalu

Bodimo iskreni, kadar delamo v lokalu in nudimo nekoliko bolj raznovrstno ponudbo kot samo kavo in sokove potrebujemo več kot en pomivalni stroj. Ne nujno zato ,ker bi imeli tako veliko posode, ampak predvsem zato, ker niso vsi pomivalni stroji narejeni enako, torej so prilagojeni na to ,da se v njih pomiva drugačna posoda. 

Pomivalni stroji, ki so prilagojeni za pladnje in velike krožnike, ter mogoče celo lonce ali večje posode morajo biti visoki in prostorni, mogoče morajo celo omogočati avtomatično pomivanje posameznih košar, ki jih samo postavimo pred stroj, vse je odvisno od zahtev, ki jih bodo imeli pomivalni stroji. Če pa gledamo lokal, kjer ni veliko druge posode, in je vse nekoliko manjše ne bodo potrebni pomivalni stroji, ki so sposobni pomivati ogromne lonce, potrebovali bomo nekaj, kjer lahko pomijemo relativno veliko posode v relativno kratkem času in tako omogočiti, da bomo takoj imeli na voljo novo svežo posodo. 

Taki pomivalni stroji se najpogosteje predstavljajo pod imenom pomivalni stroj za kozarce, v katerega pa lahko seveda v primeru, da vanj vstavimo drugačno, a vseeno primerno veliko, košaro, uporabljajo tudi za manjše krožničke in žlice. Pomivalni stroj za kozarce deluje precej hitro in učinkovito, hrkati pa je dovolj nežen ,da lahko v njem pomivamo tudi recimo kozarce za vino, ki bi se lahko zlomili v drugačnih vrstah pomivalnih strojev, kar nam definitivno ni v interesu. Skoraj da vsak pomivalni stroj za kozarce ima svoje stalno prebivališče pod pultom v lokalih, v restavracijah pa lahko vidimo tudi nekoliko večje različice, ki so sposobne pomiti tudi večje število kozarcev hkrati, velikost pa seveda narekuje tudi naša potreba in količina kozarcev, ki se v nekem doslednem času nabere, da so potrebni pomivanja. Moramo biti pozorni, da so cikli ku jih ima pomivalni stroj za kozarce dovolj kratki, da nam vmes ne zmanjka kozarcev.