Sončne celice so osnovni gradniki celotnega fotovoltaičnega sistema

Sončne celice so osnovni gradniki celotnega fotovoltaičnega sistema

Sončne celice so del sistema, ki gradi celoten fotonapetostni modul, preko katerega lahko zbiramo sončno energijo, ki se s pomočjo elektronov pretvori v električno energijo. To lahko kasneje uporabimo za delovanje hišnih aparatov in celotnega električnega sistema, ki poteka v vsakem domu. Vsi presežki nabrane električne energije, pa se oddajo v omrežje. To nam omogoča dobavo električne energije po nižji ceni, v času ko ni sonca in si ne moremo sami proizvajati lastne energije. 

Sončne celice so torej le del celotnega sistema, ki je sestavljen iz kovinske konstrukcije, s katero celotne panele pritrdimo na streho. Poleg tega moramo imeti tudi pritrdilne module, ki jih najprej namestimo na površino, kjer bodo postavljeni paneli. V naslednji fazi si moramo izbrati pravilni razmernik, ki mora biti primeren za naše potrebe. Razsmerniki se namreč med seboj razlikujejo in le nekateri so primerni za električne naprave. 

Sončne celice proizvajajo električno energijo, ki se po potrebi shrani v akumulatorju, tako da jo lahko uporabimo tudi takrat, ko ni dovolj močnega sonca na nebu. V vsakem kompletu so priložena tudi navodila za uporabo ter priporočila za vzdrževanje celotnega solarnega sistema. 

Akumulator za skuter različnih blagovnih znamk

Akumulator za skuter je narejen in primeren za manjše motorje, ki ne potrebujejo močnega akumulatorja, saj niso tako zmogljivi, kot veliki cestni motorji, ki jih uporabljamo za daljše razdalje in potovanja v tuje države. Skuter je namenjen kratkim mestnim vožnjam in zato ne potrebuje izredno močnih komponent. 

Akumulator za skuter ni drag in je na voljo na vsaki bencinski črpalki ter pri vsakemu serviserju. Velikokrat si mladostniki zaželijo imeti svoj skuter, s katerim se bodo vsakodnevno vozili v šolo. Starši jim ga radi priskrbijo, a včasih pozabijo, da ga bodo morali ravno tako dobro vzdrževati. Vsaj enkrat na leto ga bodo morali odpeljati do serviserja, ki bo ocenil ali je še vozen ali ne.