Terenski viličar

Terenski viličar je sposoben učinkovitega rokovanja s težkimi tovori

Kmetijstvo, žagarstvo in gradbeništvo so področja, kjer je terenski viličar nepogrešljiv delovni stroj za opravljanje številnih nalog na terenu. Za rokovanje s težkimi tovori morajo takšni viličarji biti hitri, močni, zanesljivi in okretni. Prednost pred običajnimi industrijskimi viličarji je v tem, da imajo spredaj velika kolesa, kar omogoča zanesljivo delo tudi na mehkem in spolzkem terenu. Številni terenski viličarji imajo pogon na vse štiri kolesa, kar je velika prednost za premagovanje naklona, še posebno v hribovitih slovenskih predelih.

Ker je terenski viličar pogosto v uporabi na terenu, se proizvajalci trudijo zagotoviti ergonomsko upravljanje, udobnost v voznikovem sedežu ter vsestransko preglednost terena. Zaradi tega je izjemno uporaben v kmetijstvu, saj v najboljši meri zadovolji njihove specifične delovne potrebe. Ne le terenski, temveč tudi teleskopski viličarji so izjemen sopotnik tudi v žagarstvu, saj z vsestransko uporabnostjo lahko pokrijejo širok spekter del na žagah in v okolici.

Viličar Linde naj bo servisiran v rednih servisni intervalih

Viličar Linde, bodisi takšen s pogonom na plin, diesel ali na električni tok, za svoje nemoteno delovanje v servisnih intervalih potrebuje maksimalno pozornost, še posebno veliko pozornosti pa je treba posvetiti nastavitvam delovanja določenih sklopov. Če želite, da vam bo viličar Linde še vedno kraljeval na vrhu lestvice najbolj uporabnih in učinkovitih viličarjev, potem morajo biti krmilna ročica, dvižni in nagibni valji, pogon ter delovanje motorja brezhibni.

Če ste ena od tistih strank, ki menite, da je viličar Linde le delovni stroj, kateri potrebuje le gorivo, v servisnih intervalih pa menjavo olja in čistilca, potem vam zagotovo lahko rečemo, da ste v zmoti. Viličar Linde se s svojo kvaliteto in napredno tehnologijo stalno prilagaja potrebam strank. Zato je izredno pomembno gospodarno ravnanje s strojem in redno vzdrževanje izurjenih strokovnjakov. Tako kot vsak avto tudi ta viličar v določeni tovarniški periodi potrebuje veliki servis.

Objavljeno v Dom