Multifunkcijski laserski tiskalnik

Tiskalniki v različnih razredih

Pri tiskanju imamo različne potrebe in pričakovanja, zato ni čudno, da se je razvila zelo raznolika ponudba tiskalnikov in sorodnih pisarniških naprav. Če kupujemo nov tiskalnik, moramo zelo dobro poznati svoje potrebe in tudi ponudbo, da se lahko odločimo za pravo rešitev. Še posebej zahtevna bo izbira pri poslovnih uporabnikih, ki potrebujejo naprednejšo napravo za redno uporabo.

Na drugem koncu spektra pa so domači uporabniki, ki običajno izberejo kakšno cenejšo napravo. To so lahko multifunkcijski tiskalniki, ki so na voljo po zelo ugodnih cenah. Za domačo rabo praviloma posegamo po brizgalnih tiskalnikih, ki so v izhodišču cenejši, pri občasni uporabi in nižjih zahtevah pa to velja tudi na dolgi rok. Multifunkcijski laserski tiskalnik je za domačo rabo že v izhodišču predrag, zato je ponudba pri tem zelo jasno ločena.

Je pa multifunkcijski laserski tiskalnik že ustrezna izbira za nekoliko zahtevnejše uporabnike, recimo za podjetnike, ki pri svojem delu potrebujejo zanesljivo napravo za občasno ali redno tiskanje. Hitro prestopimo omejitve brizgalnih tiskalnikov in se raje osredotočimo na laserske naprave. Seveda je možno multifunkcijski laserski tiskalnik dobiti v različnih izvedbah, kar pomeni, da bo treba vseeno brskati precej premišljeno.

Najprej je pomembno, da se prepričamo o kakovosti naprave, ne glede na to, v katerem razredu izbiramo. Osredotočimo se na znamke, kot je Kyocera. Te ciljajo prav na zahtevnejše uporabnike. Kyocera se pojavlja v višjih razredih pisarniških naprav, zato bodo s to znamko seznanjeni predvsem zahtevnejši poslovni uporabniki. Ravno v tem razredu pa se izbira izkaže za še bolj pomembno. Medtem ko si lahko pri domači uporabi privoščimo veliko kompromisov in potrpimo marsikatero pomanjkljivost, pri izbiri napredne opreme za poslovno uporabo te svobode nimamo. V poštev pridejo napredni laserski tiskalniki Kyocera ali drugih uveljavljenih znamk. Vrhunske naprave v višjem rangu so veliko bolj napredne od tiskalnikov, ki se uporabljajo za vsakdanjo rabo. 

Objavljeno v Dom