Kamin

Viseči in sredinski kamin

Kamin je odlična izbira za starejše objekte in vsekakor tudi modernejše. Za sodobne in moderno opremljene domove in druge stavbe je zelo dobrodošel sredinsko nameščen ali pa viseči kamin. Osrednji objekt v prostoru je v tem primeru ravno kamin. Kamin lahko na primer visi s stropa galerij ali pa je kakovostno pritrjen na klasično vrsto stropa do višine treh metrov. 

Kamin je lahko odprt ali pa zastekljen. Običajno so tovrstni kamini namenjeni zlasti za ustvarjanje posebne vrste ambienta, ogrevanje pa je bolj sekundarnega pomena. 

Sicer pa so vam na trgu na voljo še številni drugi kamini, ki so v najrazličnejše prostore postavljeni zlasti z namenom, da so prostori dobro ogreti. Pri izbiri so vam lahko v veliko pomoč strokovnjaki, najbolje, da kar pečarji, ki se na tovrstne ogrevalne naprave zagotovo najbolje spoznajo. Pečarji ne bodo poskrbeli samo za izdelavo vrhunskega kamina ali druge vrste ogrevalne naprave, temveč tudi za dostavo ter učinkovito, kakovostno in ne nazadnje tudi dovolj hitro vgradnjo. 

Kaminska peč je primerna tudi za zelo majhna stanovanja 

Kaminska peč ima v primerjavi z drugimi podobnimi ogrevalnimi napravami kar nekaj prednosti. Če jo boste na primer želeli vgraditi v svoj dom, vam pri tem ne bo treba vključevati zahtevnejših gradbenih posegov, ki bi vam tudi sicer jemali veliko časa, denarja pa tudi energije. 

Kaminska peč vam je na trgu na voljo v številnih dimenzijah oziroma velikostih. Zelo prikupne so tudi manjše kaminske peči, ki so zaradi svoje velikosti primerne tudi za zelo majhna stanovanja. 

Sicer pa kaminske peči na grobo lahko razdelimo na peči na drva ter na peči na pelete. Kako se obe vrsti peči obneseta pri uporabi in katere so njune največje prednosti, pa si lahko ogledate na spletni strani enega od najbolj uveljavljenih pečarjev pri nas. Pri njem so vam na voljo še druge vrste ogrevalnih naprav.