Aluminijasta okna so izjemno elegantna

Aluminijasta okna so izjemno elegantna

Aluminijasta okna so lepša in bolj estetska kot PVC okna. Aluminij se namreč lahko pohvali z izjemno nosilnostjo, ki omogoča, da so tudi večja okna ali celo panoramska okna obdana s tankim in elegantnim okvirjem, ki se lepo poda v vsak ambient. Tudi če imamo starejšo hišo in si ne želimo vgrajevati lesenih oken, bo aluminij izredno lepo deloval. 

Aluminijasta okna so lahko izdelana tudi v kombinaciji z lesom. Tako imamo v notranjosti prostorov viden  les, zunaj pa je aluminij, ki ga lahko pobarvajo tako, da popolnoma imitira obliko in barvo lesa. Aluminij se lahko popolnoma prilagodi našim željam, česar pa za plastiko žal ne moremo reči. 

Aluminijasta okna imajo lahko grajeno dvojno ali trojno zasteklitev. Pri ponudniku bomo lahko izbirali tudi med različnimi kljukami, ki jih bomo lahko prilagodili našemu notranjemu designu ter tako poskrbeli za popolno ujemanje vseh elementov. 

Strešniki primerni za burjo

Strešniki, ki so trenutno najbolj aktualni, so narejeni iz keramike. To so prvovrstni in kakovosti strešniki, ki so premazani s posebno oblogo, zaradi katere so izredno odporni na vse vremenske pojave, ki so v zadnjih letih vedno bolj agresivni.  

Strešniki pa so lahko tudi opečnati, betonski ali kovinski. Pri opečnatih strešnikih lahko izbiramo med različnimi oblikami kot je tako imenovana oblika borovec, ki je v Sloveniji najbolj razširjena. Nato imamo tudi tako imenovano kritino zareznik, ki je odlična za manjše stanovanjske objekte, saj so zarezniki odlični za razgibano streho, ker tako nimamo veliko odpada. 

Strešniki, ki jih najraje postavimo na primorskem pa so oblikovani v korec. Takšni strešniki so odlični za vroča poletja ter za vetrovne mrzle zime, ko na primorskem piha močna burja. Odlični so za naklon strehe 25 in 30 stopinj. Izdelajo jih lahko v klasični rdeči barvi, v sivi ali temno rjavi. V vsaki barvi se elegantno podajo k domu, ki ga pokrivajo. 

Objavljeno v Dom