Brainobrain vaje so primerne za otroke od 4. do 14. leta starosti

Brainobrain vaje so primerne za otroke od 4. do 14. leta starosti

Verjetno ste že vsi slišali za vaje za krepitev nog, rok ali trebuha? Te so danes izjemno popularne med rekreativci. Nekoliko manj pa so poznane Brainobrain vaje, kar pa ne pomeni, da so nepomembne. Ravno nasprotno. Za otroke v obdobju od 4. do 14. leta starosti so tovrstne vaje izjemno pomembne, saj z njimi vplivamo na celostni razvoj otroških možganov. Dokazano je, da tovrstne vaje tudi spodbujajo razvoj domišljije in vizualizacije ter pomagajo pri osredotočanju in iskanju rešitev.

 

Podobno kot za vsako drugo telovadbo, je tudi za stimulacijo otroških možganov pomembno, da je le ta redna, saj so rezultati vidni šele po nekaj časa. Predvsem pa je pri tem potrebno biti vztrajen in dosleden. Brainobrain vaje so zastavljene na takšen način, da z njimi otroci krepijo veščine za življenje. S tem namenom se uporabljajo različne metode, kot je na primer metoda VAK, vizualizacija ali tehnika NLP.

 

Izobraževanje otrok za življenje je dolgotrajen proces

 

Dandanes naše otroke vozimo na različne telovadbe, glasbene šole in tečaje v upanju, da bodo v tem obdobju vase vsrkali čim več različnih znanj, ki jim bodo morda prišli prav v kasnejših starostnih obdobjih. Pri tem pa pozabimo na izobraževanje otrok za življenje. V mislih imamo metodo Brainobrain, s katero se otroci razvijejo v celovito in kreativno osebnost.

Izobraževanje otrok se izvaja tedensko kot obšolska dejavnost, in sicer po 120 minut. Celoten program je razdeljen v 12 stopenj, pri čemer traja ena stopnja 3 do 4 mesece. Na prvi stopnji se otroci učijo s pomočjo abaka, nato sledi vizualizacija brez abaka, na koncu pa je poudarek na večopravilnosti, hitrosti in točnosti. Celotno izobraževanje otrok tako traja tri leta in pol, otroci pa v tem času izboljšajo številčne sposobnosti, pridobijo na hitrosti in točnosti, ker pa se znajo skoncentrirati, se tudi lažje in hitreje učijo.