Dodatno zavarovanje Triglav

Dodatno zavarovanje Triglav krije stroške nadstandardnih zdravstvenih storitev

V naši državi poznamo obvezno zdravstveno zavarovanje ter prostovoljno zdravstveno zavarovanje. K slednjemu sodijo tako dopolnilno zavarovanje kot tudi dodatna zdravstvena zavarovanja. Večina med vami je morda prepričanih, da je na primer dopolnilo zdravstveno zavarovanje enako kot dodatno zavarovanje Triglav. To ne drži, zato vam bomo v nadaljevanju poskusili na preprost način razložiti, kakšna je ključna razlika med njima. 

Na primer dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav vas obvaruje stroškov doplačil za zdravstvene storitve, ki vam jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije povsem. Na ta način se izognete visokim doplačilom v primeru zdravljenja v bolnici ter drugih podobnih situacijah. 

Dodatno zavarovanje Triglav pa omogoča kritje stroškov nadstandardnih zdravstvenih storitev ali storitev, ki bi se jih moralo v celoti poravnati samoplačniško. Menimo, da vam je sedaj ključna razlika med dopolnilnim ter dodatnim zdravstvenim zavarovanjem sedaj bolj jasna in razumljiva. 

 Vzajemna dopolnilno zavarovanje je odlična izbira 

Poleg obveznega zavarovanja je zelo priporočljivo, da se zavarujete še dopolnilno in dodatno. Vzajemna dopolnilno zavarovanje je ena od izbir, ki vam je na voljo. Omogoča vam obvarovanje stroškov doplačil za zdravstvene storitve, ki vam jih obvezna oblika zdravstvenega zavarovanja ne krije v celoti. Izognete se na primer izjemno visokim doplačilom za obisk pri zdravniku, za zdravljenje v bolnišnici, za prevzem zdravil na recept ter podobno. 

Vzajemna dopolnilno zavarovanje se vam torej zelo splača. Čeprav v tem trenutku nimate tega mnenja, v resnici nikoli ne veste, kaj vas lahko doleti. Zelo zoprno bi bilo, da bi se ponesrečili, potem pa bi morali za to plačati zelo velike zneske. 

 

Če dopolnilnega zavarovanja še nimate urejenega, priporočamo, da to storite čim prej. Enako pametno kot za Vzajemna dopolnilno zavarovanje se je odločiti tudi za dodatno zavarovanje. Pri tej obliki zavarovanja pa so vam omogočene brezplačne nadstandardne storitve. Več informacij lahko prejmete tudi s pomočjo spleta, kjer Vzajemna predstavlja vse vrste zavarovanj, ki so vam na voljo.