DPF filter

DPF filter so ustvarili zaradi skrbi za okolje

DPF filter je bil ustvarjen že pred mnogimi leti, ko so proizvajalci avtomobilov ugotovili, da delovanje motorja izredno škodi okolju in naravi v kateri živimo. Če si ne želimo živeti v onesnaženem okolju, bomo zagotovo želeli, da o naš avtomobil vgrajen najboljši in najnovejši DPF filter, ki ne na voljo. Filter ima seveda več različnih nalog, ki so pomembne. Njegova prvotna naloga je ta, da blokira saje, ki si med delovanjem motorja želijo na plano. 

DPF filter s tem poskrbi, da se v naše ozračje ne izpuščajo trdi delci, ki so za človeška pljuča precej škodljivi. Čeprav bi marsikdo lahko pomislil, da je onesnaževanje njegovega avtomobila neznatno, moramo vedno pomisliti, da je na svetu vedno več avtomobilov in da le v zadnjih nekaj letih proizvajalci vgrajujejo nove komponente, ki pomagajo pri vzdrževanju čistega okolja. 

DPF filter je tako resnično vitalna komponenta vsakega avtomobila. Njegove vloge nikakor ne smemo podcenjevati in misliti, da bo šlo tudi brez njega, saj je skrb za okolje izključno v naših rokah. 

Filter trdih delcev odpravlja škodljive saje

Filter trdih delcev je nujna komponenta vsej avtomobilov. V prvi vrsti zagotovo dizelskih, vendar pa ga nameščajo v zadnjem času tudi v bencinske avtomobile, saj se v vsakem motorju tvorijo škodljive saje, ki jih je potrebno odstraniti, da ne bi prešle v naše ozračje. Ker so saje izredno drobni delci amorfnega ogljika, ki v človeškem telesu lahko povzročijo ogromno težav in bolezni, jih je potrebno ustrezno zaustaviti. 

Filter trdih delcev v vsakem avtomobilu tako opravlja pomembnejšo vlogo, kot bi si lahko mislili. Poskrbi namreč, da saje ne pridejo v ozračje, ampak da se pravočasno zberejo v filtru trdih delcev oziroma v izpušnemu sistemu 

Filter trdih delcev se ravno zato dandanes najde že skorajda v vsakemu novemu avtomobilu tistih proizvajalcev, ki jim je mar za okolje in za zdravje ljudi.