Beljenje zob

Dražje zobozdravstvene storitve

Se investicija v drage storitve samoplačniških zobozdravnikov splača? To je povsem odvisno od primera – pogosto je naložba v lastno zdravje zelo smiselna, včasih pa gre res za zapravljanje denarja. V vsakem primeru je treba pravočasno razmisliti, ali bodo dragi posegi res koristili, splača pa se preveriti tudi konkurenčne ponudbe in poiskati najugodnejšo.

Zobna protetika

Med dražje zadeve v ponudbi zobozdravnikov se vsekakor uvrščajo protetične storitve in predvsem izdelki s tega področja. Še posebej, če gre za kakšne večje posege, bo treba globoko seči v žep, čisto možno je, da bo znesek dosegel več tisočakov. Zobna protetika namreč pokriva široko področje kompleksnih posegov, na primer rekonstrukcije poškodovanih zob, nadomeščanje izgubljenih oziroma manjkajočih zob ter podobne opravke, ki so vse prej kot enostavni.

Poleg tega moramo upoštevati še to, da gre pri protetiki za dejanske izdelke, ne le za storitve. Implantati in podobne rešitve zahtevajo nekaj denarja, še posebej izdelki višjega razreda. Dobri protetični izdelki so zelo cenjeni, a tudi precej dragi. Prav zato zobna protetika v končni fazi zahteva takšno investicijo, a po drugi strani na ta način zagotovimo tudi odlične rezultate.

Zobna estetika

Drugo področje, na katerem najdemo nekatere precej drage storitve, pa je zobna estetika. Tudi na tem področju imamo na voljo pestro zbirko storitev in izdelkov, med katerimi seveda najdemo tako ugodne kot drage opcije. Že samo beljenje zob na primer ponuja rešitve preko širokega cenovnega razpona – lahko se odločimo za hitro in enostavno beljenje z izdelki za beljenje zob čez noč, kar bo stalo le kakšne tri stotake, bistveno dražji pa bodo posegi, ki vključujejo beljenje celotnega zobovja s kakšnimi naprednimi tehnikami.

Tudi pri zobni estetiki je cena običajno sorazmerna s pričakovanimi rezultati. Cenejši posegi bodo morda ponudili dober učinek za kratek čas, za učinkovitejše beljenje zob z dolgotrajnimi rezultati pa bo treba odšteti nekaj več.