Dvoriščna drsna vrata

Dvoriščna drsna vrata so odlična za vrstne hiše

Dvoriščna drsna vrata so odlična za vse primere, ko nimamo dovolj prostora, da bi na dvorišče postavili klasična vrata. Drsna vrata nam pri odpiranju porabijo izredno malo prostora, saj se odpirajo v levo ali desno. Običajno imamo dodan motor, ki ga odpremo na daljavo, predem prispemo domov. Če vrat ne opremimo z motorjem, jih bomo morali vedno sami odpirati, to pa je v primeru polnih rok precej zamudno. 

Dvoriščna drsna vrata so običajno izdelana po meri. Zato je pred naročilom potrebno natančno izmeriti prostor. Priporočljivo je tudi, da si vrata narišemo, saj bo tako ponudnik bolj razumel naše želje. Pri naročilu bomo nato lahko izbirali med različnimi stili. Dvoriščna vrata so lahko izdelana na klasičen način ali pa izberemo moderen design. 

Dvoriščna drsna vrata so običajno izdelana popolnoma iz aluminija. Aluminij je izredno lahek material, ki nam ne bo otežkočal ročnega odpiranja ali zapiranja vrat. Vsekakor pa s pomočjo elektromotorja ne bomo imeli nobenih težav z odpiranjem 

Zunanja drsna vrata potrebujejo talno vodilo

Zunanja drsna vrata morajo biti pravilno izdelana, da bodo lahko kakovostno delovala in da bodo imela dolgo življenjsko dobo. Kvalitetni proizvajalci drsnih vrat poskrbijo za vsak detajl, ki omogoča pravilno delovanje celotne konstrukcije. Za drsna vrata je zelo pomembno, da imajo na tleh nameščeno talno vodilo, ki omogoča, da vrata lepo tečejo. 

Zunanja drsna vrata ne zavzamejo veliko prostora in jih vedno priporočajo vsem kupcem, ki imajo omogočeno drsno odpiranje. Edina slabost drsnega odpiranja je namreč ta, da vrata potrebujejo prostor za odpiranje v levo ali v desno stran. Če jim lahko omogočimo,  bomo z nakupom zagotovo izredno zadovoljni.  

Zunanja drsna vrata imajo različne cene. Vse je odvisno od velikosti vrat in od materiala, iz katerega so vrata izdelana. Pred naročilom je zato pomembno, da preverimo cene ki jih imajo različni ponudniki.