hrana za pse

Hrana za pse naj bo izbrana tudi glede na pasjo starost

Ko kupujemo hrano za pse, je pomembno, da se oziramo tudi na pasjo starost. Za mladička bomo zagotovo kupili drugačne vrste hrane kot pa za odraslega psa. Tega se zavedajo tudi proizvajalci, zato so poskrbeli, da na prodajne police postavljajo pakete, ki so namenjeni tako mladičkom kot tudi odraslim psom.

Hrana za pse, ki je namenjena mladičkom, je veliko bolj kalorična kot pa tista, ki je namenjena starejšim psom. Za slednje je najbolje, da uživajo hrano, ki je predvsem bogata z vlakninami.

Hrana za pse pa je ne glede na njihovo starost lahko mokra ali suha. Za suho pasjo hrano velja, da je veliko bolj priročna, saj jo lahko brezskrbno prenašamo naokrog, tudi ko smo nekje na poti. Dobro pa je, da vanjo tu pa tam vmešamo tudi mokro hrano, ki jo psi ravno tako obožujejo.

Suha hrana za pse je praktična tudi v času dopusta

Na prodajnih policah, ki se šibijo pod hrano za naše pse, lahko izbiramo tudi med mokro in suho hrano. Suha hrana za pse se večinoma veliko bolje prodaja, kot pa mokra vrsta hrane. Verjetno tudi za to, ker je suha hrana veliko bolj praktična tudi za nas. Če na primer s psom odidemo na dopust, bomo s seboj verjetno odnesli večji del suhe hrane, ki jo lahko hranimo v kakih posodicah. Mokro hrano pa raje kupimo na licu mesta in jo tako lahko damo kot priboljšek.

Suha hrana za pse se lahko prav tako nahaja v najrazličnejših možnostih. Vsem dobro poznani so briketi. Raziskave kažejo, da so briketi še vedno najbolj priljubljena vrsta hrane za pse, po kateri posegajo lastniki psov.

Pri nakupu pa smo ves čas pozorni tudi na zelo pomemben dejavnik, to je na ceno. Če bomo hrano za pse v kakršni koli obliki kupili v spletni trgovini, bomo privarčevali veliko denarja, sploh pa na dolgi rok.