Vhodna vrata PVC

Izbira kakovostnih vhodnih vrat

Za vhodna vrata želimo gotovo izbrati kakovostno in zanesljivo opremo, ki bo dobro varovala vhod v naš dom oziroma druge prostore. Naloga pa ni tako enostavna, saj nimamo opravka le z morebitnimi vlomilci in drugimi nepridipravi. Pravzaprav ti predstavljajo precej majhno tveganje. Veliko več dela bo z omejevanjem dostopa drugim nepridipravom, recimo prepihu, vodi, prahu, umazaniji in drugim tujkom. Pomisliti moramo tudi na toplotno in zvočno izolacijo, seveda pa še na dejansko uporabo – vhodna vrata uporabljamo praktično vsak dan, zato morajo biti enostavna in prijetna za uporabo, pri tem pa tudi vzdržljiva in zanesljiva. Na srečo imamo različne možnosti, med katerimi lahko izbiramo.

ALU vrata

Če izberemo ALU vhodna vrata, lahko pričakujemo odlično vzdržljivost in odpornost na vse mogoče dejavnike. Kovinska vrata so dobra ideja, če nas skrbi za varnost in želimo izbrati kar se da zanesljiva in vzdržljiva vrata. Tudi z vidika dolgoročne uporabe in življenjske dobe so ALU vrata smiselna izbira.

So pa ALU vrata relativno draga in včasih tudi nekoliko bolj okorna za vgradnjo, kar prinaša še dodatne probleme. Ne moremo jih tako enostavno oblikovati, zato smo nekoliko omejeni pri doseganju kakšnih posebnih funkcionalnih ali estetskih učinkov. Vseeno so zelo prepričljiva in se v vlogi vhodnih vrat lahko odlično obnesejo, če smo pripravljeni na investicijo.

Vhodna vrata PVC

Če uporabimo za vhodna vrata PVC, lahko takoj pričakujemo precej nižjo ceno, saj je ta material dostopnejši, poleg tega ga je lažje oblikovati. Posledično to tudi pomeni, da imamo na voljo veliko bolj dovršene profile in okvire, izbiramo lahko med vrati, ki ponujajo različne funkcionalnosti. Posebej prepričljivo je tesnjenje pri takšnih vratih, pa tudi izolacijske lastnosti običajno prekašajo druge vrste vrat. Tako je za vhodna vrata PVC zelo mikavna izbira – kakovostna vrata iz tega materiala so tudi vzdržljiva in odporna, tako da kakšnih večjih pomislekov niti ni.