Keramične ploščice velikih formatov

Keramične ploščice velikih formatov

Opremljanje domačih in poslovnih prostorov se stalno spreminja. A če nam je kakšen slog opremljanja posebej všeč, se na trende niti ne oziroma preveč in si stanovanje oziroma dom opremimo po svojih lastnih željah. Najpomembneje je namreč, da se bomo doma prijetno ter udobno počutili.

V skoraj vsakem domu in poslovnem objektu so zagotovo v vsaj enem prostoru prisotne keramične ploščice. So izjemno uporabne, prijetnega videza in ne nazadnje preproste za čiščenje in vzdrževanje. V zadnjih nekaj letih imajo večjo prednost keramične ploščice večjih formatov. Te so zlasti dobrodošle v javnih objektih, vse bolj pa tudi v stanovanjskih.

Keramične ploščice se na trgu pojavljajo v številnih formatih. Med najpogostejše sodijo formati 120 x 260 cm, 120 x120 cm in 60 x 120 cm. Vsekakor pa se lahko različni formati ploščic med seboj kombinirajo.

Talne keramične ploščice so zlasti dobrodošle tudi v osrednjih bivalnih prostorih, kot je, na primer, dnevni prostor. Imajo namreč dobro toplotno prevodnost, posledično so odlične za prostore s talnim ogrevanjem.

Kuhinjske ploščice različnih barvnih odtenkov

Kuhinje si brez ploščic skorajda ne moremo predstavljati. V tem delu doma se namreč ploščice lahko zelo dobro obnesejo, saj so tudi preproste za čiščenje ter vzdrževanje.

Kuhinjske ploščice so vam na voljo v številnih variantah. Najprej boste opazili, da se med seboj zlasti razlikujejo po dimenziji. V zadnjem času so za kuhinjo in tudi druge prostore v trendu večje kuhinjske ploščice, ki jih lahko z manjšimi formati povežete v celoto.

Kuhinjske ploščice si sicer lahko položite sami, a če s tem delom do sedaj še niste imeli prav posebnih izkušenj, je bolje, da vam pri tem pomaga dober keramičar. Delo se vam na prvi pogled morda ne bo zdelo pretirano naporno, a sčasoma boste videli, kako zelo natančni boste morali biti pri vsem skupaj. Izkušeni keramičar vam bo ploščice položil hitro ter izjemno učinkovito.

Objavljeno v Dom