klasični parket

Klasični parket daje vtis brezčasnosti

Zakaj je klasični parket tako zelo priljubljen, veste zagotovo vsi tisti, ki ga imate položenega v svojem domu. Kljub temu da je na trgu na voljo zelo veliko vrst parketov, se veliko uporabnikov odloči ravno za to vrsto, saj daje občutek oziroma vtis brezčasnosti, hkrati pa ima zelo visoko vrednost. Zlasti to vedo tisti naročniki, ki se dobro spoznajo na talne obloge iz lesa. 

Še zlasti priljubljen je masivni klasični parket. Sestavljen je iz najrazličnejših drevesnih vrst. Vzorci klasičnega parketa so lahko popolnoma enotni ali pa različni, živahni in zelo raznolikih odtenkov. Če je takšna vrsta parketa popolnoma pravilno položena, ima lahko zelo dolgo življenjsko dobo. Kot talna obloga tako lahko zdrži veliko desetletij in celo stoletja. 

Klasični parket ima torej številne prednost. Ena od večjih je zagotovo tudi to, da je izjemno dober toplotni izolator. Obenem pa vam klasični masivni parket zagotavlja tudi udobno ter prijetno hojo. 

Polaganje parketa na hiter ter preprost način 

Polaganje parketa v prvi vrsti zahteva suha in popolnoma ravna tla, vsekakor pa tudi dobro izbrano vrsto parketa. Na trgu so vam na voljo številne vrste parketa, med katerima zagotovo najbolje izstopata klasični masivni parket in gotovi parket. Tudi ti dve vrsti sta vam na voljo v številnih možnostih. 

Sicer pa polaganje parketa vključuje tudi pravilno uporabo lepil ter premazov. Lahko pa rečemo, da je polaganje te vrste talne obloge veliko hitrejše in tudi preprostejše od katere koli druge vrste. Če se boste odločili parket še dodatno polakirati, vam bo to vzelo še nekaj dodatnih dni. 

Za polaganje parketa se uporabljajo najrazličnejše podloge. Te se prilagajajo zlasti glede na potrebe in zahteve. Za ravne in suhe površine so, na primer, izjemno primerne in priljubljene klasične brizgane pene, od 2 do 3 milimetra. Če so tla slabše izolirana polaganje parketa zahteva debelejše in nekoliko bolj izolativne podloge, na primer pluto. 

 

Objavljeno v Dom