Najem jadrnice,

Najem jadrnice

Najem jadrnice je odlična izbira za vse ki ljubijo morje in plovbo po njem. Najem jadrnice vam omogoča veliko svobode in možnost obiska različnih še ne raziskanih lokacij. Za najem jadrnice se lahko odločite v tujini ali pa kar v Sloveniji. 

Prevzem je možen na različnih lokacijah, marinah in pristaniščih. Odvisno od dogovora med ponudnikom in uporabnikom. Ko se odločite za najem jadrnice bodite pozorni na to, koliko potnikov bo odšlo z vami na jadranje. Od tega je odvisna velikost jadrnice in cena najema. Jadrnice imajo kabine, ki so primerne za bivanje dveh oseb. Zato je odvisno koliko kabinsko jadrnico boste najeli. Na primer tri kabinska jadrnica je primerna za šest oseb. Vsako plovilo pa ima tudi prehodno sobo, v kateri lahko spita še dva dodatna člana posadke. 

Pri najemu jadrnice upoštevajte tudi vrsto jader. Navijalna jadra so primernejša za tiste, ki z jadranjem še nimajo dovolj izkušen, poleg tega pa si želijo mirnejšo plovbo. Navijalna jadra omogočajo lažje upravljanje in postavljanje. Poleg tega pa omogočajo tudi to da vsa opravila, lahko opravite kar iz kokpita, kar predstavlja še večjo varnost. 

Pred najemom jadrnice se vsekakor pozanimajte tudi o starosti in vzdrževanosti plovila. Poskrbite tudi za ustrezno zavarovanje, tako vas in potnikov ter jadrnice.

Najem plovil

Najem plovil je pogosta in priljubljena izbira ljubiteljev morja in plovbe. Najem plovil omogoča svobodo. Tako rekoč lahko, vsak dan odkrivate nove in še ne odkrite  lokacije. Lahko odidete v vsa mestna jedra in plaže. Prav tako pa so vam na voljo čudovite restavracije ob morju. Najem plovil se začne pri ceni 100€ na dan, odvisno od sezone, povpraševanja in ponudbe. 

Najem plovil vsekakor ni za vsakogar. Če ne želite večino dopusta preživeti na valovih, je za vas boljša izbira najem čolna. Z njim lahko opravljate  dnevna križarjenja po različnih otokih in zalivih.