Odpadni hrani se lahko izognemo tako, da dobro poskrbimo za njeno shranjevanje

Odpadni hrani se lahko izognemo tako, da dobro poskrbimo za njeno shranjevanje

Kadar kuhamo se prav redko zgodi, da bi naenkrat porabili prav vse, recimo prav celo bučko, cel jogurt, klobaso, karkoli v bistvu. No, seveda razen če je proizvod pakiran tako ,da vsebuje točno eno porcijo, kot so recimo energijske tablice, vendar je to bolj izjema kot pravilo. KO moramo nekaj shraniti moramo predvsem paziti na to, da se ohranja svežina in prvak v ohranjanju le te je PVC folija za živila.

PVC folija za živila ima to lastnost, da je nekoliko raztegljiva in da se lepi sama na se, kar pomeni, da lahko njeno raztegljivost uporabimo tako ,da jo na tesno zavijemo okoli živila, na primer konca odrezane bučke, prav tako pa lahko poskrbimo, da bo v tej poziciji tako ostala, saj se bo PVC folija za živila nalepila sama nase in s tem ustvarila nepredušen ovoj okoli živila. Tako shranjeno živilo lahko preprosto postavimo v hladilnik in uživamo njegovo svežino še nekaj dni po prvotni uporabi.

Za dolgotrajno shranjevanje živil je ključna pravilna embalaža

Skoraj vedno, ko kupujemo sadje in zelenjavo je ta pakirana v podobni embalaži. Saj veste kakšni, s tanko plastiko, ki ima nekaj lukenj tako na vrhu, kot na dnu, včasih na straneh in redko so površine popolnoma razne. Tovrstna embalaža za sadje in zelenjavo je tako izdelana oziroma oblikovana zato, ker omogoča to, da sadje inn zelenjava niso stisnjeni ob stranice posode, saj tako začnejo gniti, luknje pa omogočajo, da se v posodi ne more začeti nabirati vlaga. Prav vsaka embalaža za sadje in zelenjavo je zasnovana tako, da optimalno pomaga v ohranjanju svežine produkta. Priporočljivo je, da tudi ko smo doma originalna embalaža za sadje in zelenjavo ostane način shranjevanja posamezne vrste sadja ali zelenjave, saj lahko na ta način zagotovimo dolgotrajno svežino.