polaganje parketa

Pogled na tla pod nogami

Udobno življensko okolje je v sodobnem svetu vedno višje na lestvici človekovih potreb. Medtem ko so se ljudje nekoč morali zadovoljiti s streho nad glavo in toplim ognjiščem, pa se danes pri opremljanju naših bivalnih prostorov ukvarjamo z mnogimi plastmi udobja. Notranja oprema nam poleg tega ne pomeni več le zadostitev golih potreb, temveč izkazuje tudi naš estetski čut in modna prepričanja. Stanovanje, v katerem živimo, morebitnim obiskovalcem že v nekaj pogledih razkrije marsikaj o tem, kakšni ljudje smo in kaj nam je v življenju pomembno. 

Običajno in razumljivo je, da bomo pri opremljanju stanovanja mislili predvsem na najbolj vidne stvari v prostoru, kot so na primer vrata, okna, omare ali zavese. Redkokdo pa se bo spomnil na del notranje opreme, ki najbolj celovito obsega celotno tlorisno površino prostora. Še tako dobro izbrano modno pohištvo ne bo zasijalo v vsem svojem sijaju, če bomo na tla položili neprimerne vinilne talne obloge, ali pa če se bomo odločili za polaganje parketa v prostoru, kjer bi se vinilne talne obloge veliko lepše ujele s preostalo notranjo opremo.

Če se bomo odločili za polaganje parketa, se moramo prej zelo dobro pozanimati o različnih možnostih, ki jih ponujajo proizvajalci na trgu. Še vedno velja, da bomo za kvalitetnejši parket morali pogledati globje v denarnico, kljub temu pa cena sama po sebi prav gotovo ni edino merilo kvalitete, kar velja tudi za vinilne talne obloge. Te so sicer nekdaj veljale za cenejšo in manj kvalitetno rešitev, vendar pa bili danes presenečeni ob ponudbi kvalitetnih vinilnih talnih oblog, ki marsikoga prepričajo v to, da je drago polaganje parketa pravzaprav nepotrebno. Vsekakor se bomo odločili za polaganje parketa, če je parket edina stvar, ki smo si jo zaželeli v našem prostoru, poleg tega pa ima na mnoge izmed nas tudi nostalgičen učinek.

Objavljeno v Dom