Posteljnina za dekoracijo

Posteljnina za dekoracijo

V spalnici običajno nimamo veliko opreme, zato želimo tiste kose, ki jih imamo, še toliko bolj izkoristiti. Ker je pomembno, da spimo v udobnem in prijetnem prostoru, je treba nekaj pozornosti nameniti tudi dekoraciji. Na svoj račun pridejo okrasne blazine in dekorativne rjuhe, a seveda s temi ne gre pretiravati – še vedno je glavni namen spalnice ta, da lahko preko noči mirno spimo, zato moramo na prvo mesto postaviti funkcionalnost opreme.

To ne pomeni, da lahko dekorativno vrednost kar zanemarimo, saj lahko najdemo odličen kompromis, ki bo po godu tudi tistim, ki so pri izbiri posteljnine in druge opreme za spalnico zelo izbirčni. Okrasne blazine so resda nekoliko nehvaležna opcija v tem primeru, saj jih lahko le stežka uporabimo za običajno spanje, bolj so namenjene udobju pri poležavanju preko dneva. Za spanje se splača izbrati kakovosten vzglavnik, ki bo svojo nalogo opravil bistveno bolje, medtem ko okrasne blazine pustimo za druge namene. Seveda pa lahko tudi vzglavnik opremimo z dekorativnimi dodatki, povsem enostavno lahko to storimo s prevleko – na voljo imamo nešteto prevlek, s katerimi lahko dosežemo poljubne učinke, še posebej v kombinaciji z drugo posteljnino. Že običajne barvne rjuhe lahko naredijo veliko razliko, saj v trenutku povsem spremenimo podobo spalnice. Barvite prevleke in pregrinjala pričarajo prav posebno vzdušje v spalnici in lahko hitro popestrijo podobo prostora. Še vedno so to kakovostne rjuhe, ki bodo brezhibno opravljale svojo nalogo, le da so tudi na pogled zelo privlačne. 

Posebej veliko dekoracijsko vrednost imajo otroške posteljnine, ki običajno prikazujejo motive iz znanih risanih uspešnic. Te so otrokom zelo všeč in bodo lahko kaj kmalu postale razlog za to, da bodo malčki zvečer z veseljem skočili med rjuhe. Tudi pri otroški posteljnini je možno najti komplete z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Objavljeno v Dom