Prezračevalni sistem po ugodni ceni

Prezračevalni sistem po ugodni ceni

Prezračevalni sistem v vsakemu domu omogoča dovajanje svežega zraka v prostor in tako poskrbi, da se nam ne nabira odvečna vlaga, ki lahko v prevelikih količinah povzroči tudi nastanek plesni, ki je za zdravje izjemno škodljiva. Nekateri pa se vseeno ne odločijo za namestitev prezračevalnega sistema, saj jih moti zvok, ki prihaja preko sistema v notranjost stavbe. To je pomembno še zlasti pri tistih hišah, ki so postavljene ob hrupne ceste ali avtoceste. 

Prezračevalni sistem lahko v dom dovede tudi smrad iz okolice. Nekateri uporabniki poročajo o tem, da jim med kurilno sezono, prezračevalni sistem v hišo vnaša vonj po dimu, ki ga povzroča kurjava. Poleg negativnih izkušenj pa nekateri prezračevalnega sistema ne vgradijo ravno zaradi tega, ker bi to še podražilo izgradnjo celotnega doma. 

Prezračevalni sistem je zagotovo izredno uporaben, vendar pa se moramo ljudje privaditi na misel pametnega prezračevanja ter ga po vgradnji tudi uporabljati. velikokrat se namreč zgodi, da ga ljudje sploh ne uporabljajo, ker vedno znova pozabijo, da so ga vgradili. 

Cevi za prezračevanje za centralni sistem 

Cevi za prezračevanje uporabimo pri vseh centralnih sistemih prezračevanja, saj so ti narejene tako, da ena sama naprava skrbi za prezračevanje celotnega doma, prostori pa so z napravo povezani preko cevi. Cevi se lahko vgradijo kar pod estrih, zato se izredno enostavno namestijo v vsak nov dom. 

Cevi za prezračevanje morajo biti antibakterijske, saj le tako lahko preprečujejo vdor onesnaženih delcev v stanovanje. Pomembno je tudi, da so antistatične in fleksibilne, tako jih lahko napeljemo kakor si želimo. Če si jih bomo namestili sami, nam dobo v prodajalni razložili, kako si pravilno izračunamo regulacijo za posamezen prostor v našem domu. 

Cevi za prezračevanje imajo navadno dokaj ugodno ceno, zato si jih lahko privošči vsak. Vsakdo pa se lahko prijavi tudi za subvencijo EKO sklada, ki nam omogoči do 50% povrnjenih stroškov.