Puljenje zoba

Puljenje zoba je ponavadi hiter in neboleč postopek

Vsak zob je dragocen, še posebno, če je ta stalen. Dostikrat je odločitev o puljenju edina rešitev. Včasih mora zobozdravnik izpuliti kakšen trdoživ mlečni zob ali pa ga pri otrocih in mladini enostavno odstraniti zaradi učinkovite ortodontske terapije. Najpogostejši vzrok za puljenje zoba pri odraslih sta obsežen karies ali zobna gniloba in paradontoza. Lahko pa se zgodi, da je zob potrebno odstraniti zaradi tega, ker je tako poškodovan, razmajan ali celo ne izrastel.

 

Puljenje zoba ali ekstrakcija je dejansko manjši kirurški poseg, pri katerem s pomočjo ustreznih instrumentov zobozdravnik odstrani zob, ki ga ni moč pozdraviti in ohraniti. Pacienti morajo po opravljenem puljenju natančno upoštevat navodila zdravnika, saj se lahko zgodijo tudi zapleti. Priporočljivo je, da se kak dan izogibate alkoholnim pijačam in kajenju, prvi dan pa jeste tudi mehkejšo hrano, da se rana lepo zaceli. Čeprav je ta postopek za marsikoga neprijeten, na koncu odreši številne muke.

 

Zobni vsadki vam lahko spremenijo življenje

 

Že vrsto let so različni zobni vsadki idealna rešitev za vaše manjkajoče zobe. Z njimi lahko nadomeščate ne le posamezen zob, ampak tudi več manjkajočih zob. Vse bolj uporabni zobni nadomestek so v zadnjem obdobju implantati, katerih velika prednost je v tem, da ni potrebno brusiti sosednjih zdravih zob, saj služijo kot samostojni nosilci za zobno krono, mostiček ali pa so kot podpora in stebrišče za zobno protezo. 

 

Danes je oskrba z zobnimi vsadki cenovno vse bolj dostopna, zato si povrnite zdrav in lep nasmeh  ter samozavestni odidite v svet. Naredite korak naprej in se naročite na preglede, ki so marsikje tudi brezplačni. S strokovnjaki se posvetujte, kaj bi bilo v vašem primeru najprimernejše. Zobni vsadki vam lahko spremenijo življenje, kljub temu, da bo končnega rezultata trajalo nekaj mesecev. Novi zobje bodo zagotovo estetsko dovršeni, ob pravilni negi in rednih kontrolnih obiskih zobozdravnika, pa vam bodo zagotavljali maksimalno stabilnost in trajnost.

 

Objavljeno v Dom