ASUS tablica

Računalnik za na pot

Izbira računalnika je posebej zahtevna za tiste, ki potrebujejo napravo na poti. Treba je namreč kombinirati številne lastnosti, ki se med seboj izključujejo – posebej pomembna je mobilnost, torej nizka teža in kompaktne dimenzije, a te ne dopuščajo vgradnje zmogljivih komponent ali velike baterije. Prav tako je treba najti še dober kompromis s ceno, ki pogosto odloča o končnem nakupu. Vsak kupec bo moral sam najti napravo, ki mu bo najbolj odgovarjala.

Prenosni računalnik

Verjetno bo to prenosni računalnik. Že med temi je ogromno izbire – izberemo lahko na primer Apple prenosnik ali pa katero izmed številnih opcij, ki jih nudijo ponudniki prenosnikov z operacijskim sistemom Windows. Apple prenosnik je za mnoge uporabnike na poti izvrstna izbira, saj omogoča enostavno in hitro izvedbo osnovnih vsakdanjih opravil, poleg tega gre za elegantno napravo, ki se lepo poda v vsako torbo. Seveda je možno tudi Apple prenosnik izbrati med različnimi modeli, tako da ni nujno vsak primeren za na pot. Med drugimi prenosniki izstopajo kompaktni in hibridni prenosniki, ki z diagonalo zaslona 13 ali celo 10 palcev ponujajo izjemno prenosljivost, vseeno pa lahko v kompaktno ohišje skrijejo zmogljive komponente.

Tablični računalnik

Nenazadnje pa se je smiselno vprašati tudi po tem, ali ne bo morda boljša izbira kar tablični računalnik. Nekateri izdelki se dobro kosajo s prenosniki – to bo recimo ASUS tablica, ki morda ponuja operacijski sistem Windows in s tem primerljive funkcionalnosti kot običajen prenosnik. Pravzaprav je lahko ASUS tablica tudi hibridni prenosnik z odstranljivo baterijo, kar je še posebej pisano na kožo širokemu spektru uporabnikov, ki želijo koristiti odlike obeh svetov. Manj zahtevnim uporabnikom pa zadostuje tudi tablica z operacijskim sistemom Android. To je lahko ASUS tablica ali pa kakšna druga znamka, tudi cenejši modeli omogočajo brskanje po spletu, pregledovanje dokumentov in pisanje e-pošte, kar je dovolj za vsakdanjo uporabo.