rezervni deli za traktor

Rezervni deli za traktor so lahko dobavljivi in ravno tako cenovno ugodni

Kmet, gozdar, cestar in marsikdo drug se spravi k delu in ravno takrat se mu pokvari traktor. Dejavnikov je lahko več. Prvi je seveda obraba rezervnega dela. Rezervni del je svoje preživel in zato sledi le menjava in popravilo. 

Obstaja pa tudi druga možnost. Lahko je traktor neki časa stal, lahko gre že za starejši stroj, ki je enostavno klonil zobu časa. Vendar zato se ne smemo obremenjevati, saj se vsaka stvar popravi. Za to potrebujemo samo strokovnjaka.

Rezervni deli za traktor so po navadi najbolj potrebni med sezono dela, se pravi poletno sezono. Ko je potrebno pospraviti seno in pripraviti drva za zimo. Traktor preprosto odpove, ko ga traktorist najbolj potrebuje. Najhuje je, če moramo čakati mehanika, ki se ukvarja z kmetijsko mehanizacijo in seveda rezervne dele. 

Rezervni deli za traktor pa se lahko kupi tudi iz druge robe. Vsi rabljeni kosi niso slabi, ravno tako pri avtomobilu.

Zgrabljalniki so nujno potrebni na vsaki kmetiji

Ne glede na to, kako velika je kmetija, s pomočjo zgrabljalnika si kmet močno olajša delo. 

Kmetovalec najprej s kosilnico pokosi travo. Nato ga obrača z obračalnikom ali pajkom. Nekje v bolj strmih predelih pa je seno potrebno še vedno potrebno obrniti na roke, saj travniki niso dostopni z strojem. 

Zgrabljalniki pa imajo nalogo, da seno zgrabijo skupaj v dolge rove sena. Nato pride na vrsto nakladalka. Z pomočjo nakladalke kmet pobere seno, ter ga v njej odpelje domov. Iz nakladalke hitro kmet pospravi seno v kmetijsko zgradbo.

Zgrabljalniki so v obliki pajka. S pomočjo traktorja posušeno seno pripravijo za spravilo. Iz obeh strani zgrabljalnik  naredi rov. Kmet iz strani lepo pograbi, da spravi čim več sena domov in pusti travnik lepo pograbljen.

Zgrabljalniki so cenovno dostopni, saj obstaja več razredov kakovosti in učinkovitosti. Ravno tako rezervni deli.

Objavljeno v Dom