Tečaj snowkite oziroma kajtanje na snegu

Ste morda že kdaj slišali za to, da obstaja tudi tečaj kajtanja na snegu? V kolikor niste, vam na tem mestu želim na kratko predstaviti, kaj sploh je kajtanje na snegu in kje lahko najdete ustreznega ponudnika za izvedbo tovrstnega tečaja. Vsekakor gre za odlično različico tega športa, pri kateri s pomočjo kajta posameznik dobi na nek način svojo osebno žičnico, katera ga popelje po čudovitih zasneženih poljanah, ali pa se prek kajta povzpne na vrh gore, pri čemer se uporabi moč vetra. 

Udeleženci tečaja kajtanja na snegu vedno znova govorijo, da so občutki jadranja po zasneženih gorah res nekaj neverjetnega in da bi z veseljem takšen tečaj priporočili vsakomur, ki ima rad kajtanje. Lahko pa bi sicer tudi rekli, da je učenje kajtanja na snegu bolj preprosto iz vidika, da je lažje vstati na snegu kot na vodi.

V ponudbi šole kajtanja Kanzakite, kjer sem se tudi sam udeležil tovrstnega tečaja, boste našli začetni in nadaljevalni tečaj kajtanja na snegu, hkrati pa tudi privat ure in tečaj, ki se fokusira na prehod iz vode na sneg. Predlagam vam, da obiščete spletno stran omenjene šole kajtanja in tam preverite ponudbo oziroma podrobnosti omenjenih tečajev ter poiščete termine in lokacije tistih, ki vas najbolj zanimajo. 

V kolikor tudi vas mika tečaj kajtanja ne snegu, ne odlašajte več in si tudi vi zagotovite svoj termin za preizkus in učenje tega športa. Verjamem, da bo tudi vas tovrstno premikanje po snegu navdušilo in boste to izkušnjo z veseljem priporočali še komu.