Zvočna izolacija sten

Zvočna izolacija sten za nemoten spanec

Zvočna izolacija sten je manj pomembna kot toplotna izolacija, pa vendar je enako pomembna. Kdor živi v hrupnem okolju ali v bloku, kjer se skozi stene sliši sosede, bo hvaležen za vgrajeno zvočno izolacijo, ki mu bo omogočala mirno uživanje svojega doma. Kadar so stene našega stanovanje tanke, lahko slišimo tudi pogovor naših sosedov.

Zvočna izolacija sten je potrebna, da lahko uživamo v intimi svojega stanovanje, brez neprijetnih zvokov, ki prihajajo iz okolice ali iz sosednjih sob. Dolgotrajna izpostavljenost hrupu, ki moti naš spanec ali naš popoldanski počitek, škodi našemu zdravju, zato je dobro, da se v primeru hrupne bivanjskega okolja obrnemo na strokovnjake, ki nam bodo pomagali pri namestitvi dobre ter kvalitetne zvočne izolacije.

Zvočna izolacija sten se dandanes enostavno vgradi v obstoječe stene in tudi cenovno je dostopna. Protihrupno izolacijo je seveda najbolje vgraditi že pri sami gradnji. V kolikor pa tega nismo storili, lahko to naredimo tudi naknadno. Že sama toplotna izolacija predstavlja zaščito proti hrupu, vendar pa moramo za popolno tišino dodati tudi zvočno izolacijo.

Mansarda za mlade družine

Mansarda ali mansardno stanovanje je pri nekaterih mladih parih izredno priljubljen tip stanovanja. Strešni naklon pričara romantično vzdušje, v katerem je izredno lepo bivati. Težava pri mansardi je le ta, ker nam skozi streho, ki ni pravilno toplotno izolirana lahko izredno veliko toplote. Zato moramo stanovanje pozimi neprestano greti in posledično plačevati ogromne račune.

Mansarda ima navadno v strehi vgrajena tudi okna, ki omogočajo dostop svetlobe. Tudi okna morajo biti kvalitetna, saj nam v nasprotnem primeru tudi tam uhaja toplota. Mansardo izoliramo s knauf ploščami, ki poleti preprečujejo pretirano segrevanje prostora. Zavedati se moramo da je streha izredno izpostavljena vsem vremenskim pojavom, zato je dobra izolacija tu nujna.

Mansarda mora biti tako urejena, da nam ne bo povzročala preveč preglavic pri plačevanju računov za elektriko ter ogrevanje. Le tako bomo lahko uživali v svojem novem domu.