abakus za otroke

Abakus za otroke je starodavni pripomoček, ki še vedno učinkuje

Naše otroke moramo začeti dovolj zgodaj izobraževati. To najlaže lahko naredimo skozi igro in z najrazličnejšimi pripomočki, ki si jih lahko oblikujemo sami ali pa kupimo v trgovinah za otroke. Med bolj priljubljenimi izdelki je zagotovo abakus za otroke, s katerim smo se v zgodnji dobi svojega otroštva zagotovo srečevali tudi mi.

Abakus za otroke neredko poimenujemo tudi leseno računalo, ki je bilo izumljeno že zelo dolgo nazaj, kljub temu pa je še vedno zelo učinkovit v današnjem času. Uporabljajo ga prav povsod po svetu, saj se je izkazal kot zelo učinkovit pripomoček, ki otroke nauči računati, šteti ter podobno.

Sicer pa je abakus za otroke privlačen že na prvi pogled, saj so na računalu kroglice toplih barv, ki otroka še bolj spodbudijo k učenju.

Mentalna aritmetika je tradicionalna veda z vzhoda

Zagotovo ste že slišali za pojem mentalna aritmetika. Gre za posebno tradicionalno disciplino, ki se je najprej razvila na vzhodu in je od tam prišla tudi k nam in na vse predele sveta. Gre za zelo priljubljen vzgojni model, ki se navezuje na kognitivne sposobnosti otrok.

Mentalna aritmetika v ospredje postavlja abakus, leseno računalo. Njegova vizualizacija pri otrocih lahko dosega izjemno hitre rezultate pri računanju.

Metalna aritmetika nam dokazuje, da mentalno računanje predstavlja enega od najboljših treningov za naše možgane.

Sicer pa mentalno aritmetiko v ospredje postavljajo številna podjetja in posamezniki, ki se na profesionalen način ukvarjajo z razvojem otroka in z njegovim izobraževanjem. Pri nas je kar nekaj takih podjetij, kamor tudi sami lahko vpišete svojega otroka.

Ker svojim otrokom želimo le najbolje, je zelo pomembno, da jih že v zgodnji dobi otroštva naučimo marsikaj koristnega. Pri tem nam lahko pomagajo tudi številni strokovnjaki, ki pri svojem delu v ospredje postavljajo tudi mentalno aritmetiko. Najdete jih lahko na spletu.