kajak Bovec

Avanturistična ponudba v Bovcu

Bovec postaja dobro znano turistično središče Posočja, posebej izstopajo adrenalinske aktivnosti, ki privabijo tudi največje pogumneže. Na svoj račun pa bodo prišli predvsem avanturisti, ki jim je v interesu predvsem raziskovanje neokrnjene narave. Za to so na voljo nekatere posebej posrečene aktivnosti.

Kajak

Predvsem za kajak Bovec ponuja idealne možnosti, ki jih bodo avanturisti z veseljem izkoristili. Spust po reki Soči je nepozabna izkušnja, ki jo je vredno doživeti. Mnogi obiskovalci pridejo v Posočje prav s tem namenom. Za kajak Bovec postaja priljubljena destinacija predvsem med izkušenimi kajakaši, ki imajo svoje čolne in svoj prevoz ter se lahko podajo na spust v lastni režiji. Potrebujejo le dovolilnico in dober načrt, nato pa si lahko avanturo prikrojijo prav po svojih željah. Ker pa je veliko povpraševanja po tej aktivnosti tudi med turisti, ki v kajaku nimajo toliko izkušenj ali pa nimajo svojega čolna, ponuja za kajak Bovec tudi druge opcije. To so vodeni spusti v skupini, ki so zelo priljubljeni, na voljo pa je tudi kajak šola.

Soteskanje

Tudi za soteskanje oziroma canyoning Bovec predstavlja idealno izhodišče, ravno zaradi bogate ponudbe lokalnih turističnih agencij. Soteskanje je nadvse privlačna aktivnost za avanturiste, ki želijo na lastno pest raziskovati neokrnjeno naravo. Seveda ponuja za canyoning Bovec vodene programe, a v praksi je treba v spust po soteski vložiti kar nekaj napora in truda, tako da pride avanturistični duh res do izraza. Ker odpira za canyoning Bovec več različnih opcij v soteskah nekaterih pritokov reke Soče, lahko vsak najde pravo opcijo zase. Nekateri programi so dokaj lahki in relativno kratki, drugi so zahtevni in morda trajajo tudi sedem ali osem ur! Avanturistična ponudba je vsekakor dovolj pestra, da bo vsak interesent našel nekaj zase, na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki so v življenju že obdelali mnoge soteske v drugih neokrnjenih kotičkih.