Klimatske naprave nudijo večje prihranke in več udobja

Vedno bolj vroča poletja so mnoge uporabnike pripeljale do razmišljanja, da je potrebno poskrbeti tudi za učinkovito hlajenje prostorov. Klimatske naprave so tako postale obvezen del bivalnega inventarja, ki zagotavljajo čim bolj optimalno bivalno klimo. Gre za energetsko učinkovite naprave, ki s svojo inovativno zasnovo zadovoljijo vse naše potrebe in želje, hkrati pa nudijo večje prihranke in več udobja. 

Upravljanje s klimatskimi napravami je danes izjemno enostavno. S pomočjo posebne tehnologije omogočajo samodejno prilagajanje vnaprej nastavljeni temperaturi v prostoru, v kombinaciji s tipali, ki zaznavajo število oseb v prostoru pa se poraba energije zmanjša lahko celo do 38%. Medtem, ko so klimatske naprave še nedolgo nazaj veljale za energetsko potratne naprave, pa danes temu ni tako, saj se večina od njih uvršča v energijski razred A tako za hlajenje kot tudi ogrevanje. To pa še ni vse! S posebno tehnologijo klimatske naprave zagotavljajo tudi čistejši zrak.

Klimatske naprave omogočajo optimalne bivalne pogoje

Danes pa klimatske naprave ne poskrbijo zgolj za optimalno klimo v prostoru, ampak zagotavljajo tudi najčistejši zrak za vas in vašo družino. V klimatskih napravah vgrajene inovativne tehnologije in posebni filtrirni sistemi omogočajo, da je bivalno okolje še čistejše, vi pa ste lahko popolnoma varni pred pršicami, virusi, alergeni in drugimi mikroorganizmi, ki povzročajo težave z dihali, zaradi česar so mnogi modeli klimatskih naprav celo priporočljivi za astmatike in alergike.

Medtem, ko so bile klimatske naprave s svojim delovanjem nekoč zelo moteče, pa se danes ponašajo po izjemno tihem delovanju. Zaradi posebne inverter tehnologije, ki nenehno spreminja izhodno noč in natančneje uravnava temperaturo, so postale danes izjemno tihe in v prostoru praktično neopazne. Z njimi je bivanje, spanje in funkcioniranje zagotovo postalo bolj udobno, klimatski pogoji v bivalnih prostorih pa veliko boljši. Seveda pa je potrebno vse te dejavnike upoštevati že pri izbiri klimatske naprave.