beljenje zob

Beljenje zob je popolnoma varen postopek

Sčasoma naša sklenina izgubi svojo svežino, zaradi uživanja kave, hrane in vina pa postane nasmeh vidno utrujen in postaran. Do nedavnega je veljalo, da gre za samoumevni stranski učinek staranja, razveseljivo pa je, da se lahko s pomočjo sodobne tehnologije celoten proces zaustavi. Danes je tako postalo beljenje zob nekaj že povsem samoumevnega, na trgu pa se pojavljajo različne metode in postopki. Od vseh postopkov je BriteSmile eden izmed najučinkovitejših in varnejših.

Za beljenje zob je najbolje, da poiščete priznani in zaupanja vreden dentalni center, kjer so vam na voljo številne storitve in izkušeni strokovnjaki. Vsekakor je pred beljenjem zob pametno obiskati estetskega zobozdravnika, ki pregleda vašo ustno votlino vključno z zobmi in dlesni. Celoten postopek je izjemno kratek in bele zobe imate običajno že v eni uri, prav tako pa vam ni potrebno skrbeti glede morebitnih zapletov, saj je postopek popolnoma varen in neboleč.

Implantat je zobni vsadek, ki nadomesti manjkajoče zobe

Zdravje ustne votline in zob je ključnega pomena za naše splošno počutje in zdravje. Z redno ustno higieno poskrbimo, da nam naši zobje služijo tudi v pozni starosti, če pa nam tekom staranja izpadejo, je potrebno poskrbeti za njihovo nadomestilo. V tem primeru je najboljša rešitev implantat oziroma zobni vsadek, ki je nekakšna umetna zobna korenina, ki nudi čvrsto oporo za prevleko, mostiček ali celo protezo.

Implantat se vsadi v kost v področju manjkajočih zob in je narejen iz biokompatibilnih materialov, kar pomeni, da ga organizem lahko brez težav sprejme. Če gre le za en manjkajoči zob, se na implantatu naredi le prevleko, če pa gre za več manjkajočih zob, pa se vsadi več implantatov na katere se nasadi mostiček ali proteza. Celoten postopek poteka v lokalni anesteziji in je relativno hiter in neboleč, pomembno je le, da ga opravi izkušen zobozdravnik.