Plazma rezalnik

Plazma rezalnik za razrez elektroprevodnih materialov

Plazma rezalnik spada med tako imenovane CNC delovne naprave, ki omogočajo popolnoma računalniško vodeno delovanje. To pomeni, da upravljalec naprave vnaprej določi parametre, po katerih bo stroj deloval. Ta pa nato delo opravi popolnoma avtomatsko. 

Plazma rezalnik se v industriji uporablja za rezanje materialov, ki prevajajo električni tok. To pomeni, da lahko z omenjenim materialom razrežemo konstrukcijsko jeklo, aluminij, medenino, sive litine in še marsikatero drugo kovino. Če imamo doma dejavnost, ki se posveča obdelavi različnih kovin je priporočljivo, da si kupimo omenjeni stroj, saj bomo tako lahko sami po želji izdelovali različne reze. V nasprotnem primeru pa se bomo morali odpeljati do najbližjega ponudnika storitve. 

Plazma rezalnik je izredno praktičen in zato si ga večina uporabnikov kupi. Čeprav je začetni vložek precej visok, se dolgoročno zelo izplača. 

Mig varjenje s pomočjo profesionalnega varilnega aparata

Mig varjenje je tehnika pri kateri se vari z žico in s plinom. Najboljše naprave omogočajo tudi tako imenovano brazing varjenje, ki je zelo pogosto uporabljeno. Kdor se posveča varjenju dobro ve, da je kvalitetna varilna naprava ključna za dobro opravljeno delo. Če nimamo kakovostne naprave, bodo tudi naši vari slabši, kar se bo poznalo na izgledu in na kakovosti izdelka. Zato je bistvenega pomena, da si zagotovimo dober aparat, s katerim bomo izdelovali vare, ki ne bodo razočarali naših naročnikov. Le s kakovostno opravljenim delom, si bomo namreč zagotavljali veliko dela in strank .

Mig varjenje mora tako potekati z aparatom, ki nam omogoča vsaj 17 standardnih programov oziroma tako imenovanih sinergijskih krivulj. Programe na napravi izbiramo s pomočjo LCD zaslona, ki nam prikazuje vse podatke pri delovanju naprave. 

Mig varjenje je torej postopek, pri kateremu si delavec lahko samo določa parametre, ki se spreminjajo glede na debelino materiala. Vsaka dobra naprava ima tudi točkovni način varjenja, ki omogoča najvišjo natančnost pri izdelavi varov.