Close up of Piano keys with selective focus ,Filtered image proc

Cenik za zahtevnejše selitve

Pričakovati je, da bo za zahtevnejše selitve cenik nekoliko manj ugoden kot za osnovne storitve na tem področju. To je seveda povsem razumljivo, saj imamo opravka z zahtevnimi selitvami, ki jih ne more opraviti kar vsak selitveni mojster, četudi morda ponuja privlačne in ugodne storitve. Izbrati bo treba izkušenega in zanesljivega partnerja, ta pa bo za svoje storitve bržkone zahteval nekoliko višje plačilo. Cena je upravičena, če pomislimo na to, za kakšne storitve pravzaprav gre.

Zahtevnejše selitve

Med zahtevnejše selitve se uvrščajo tiste, ki vključujejo transport občutljivih in dragocenih tovorov. Klasičen primer je selitev klavirja, ki je za nameček tudi primer transporta velikega in težkega predmeta – velik izziv za selitveni servis. Ravno zato, ker pride v poštev veliko dejavnikov, je za selitev klavirja cena redko kar vnaprej točno določena. Končni znesek je namreč odvisen od zahtevnosti selitve, torej od teže predmetov, od razdalje in predvsem od stopnišč in drugih ovir, ki jih je treba premagati pri selitvi glasbila na novo lokacijo. V vsakem primeru pa bo treba že za enostavnejšo selitev klavirja pripraviti vsaj kakšnih sto evrov, medtem ko so zahtevnejše selitve seveda dražje.

Prav tako je za selitve cenik nekoliko višji, če imamo opraviti z večjimi razdaljami. Posebej izrazit primer so mednarodne selitve, ki prinašajo še dodatne komplikacije in stroške. Ravno zato je smiselno za takšne selitve najti zanesljiv in izkušen selitveni servis. Poleg tega pa gre omeniti še večje tovore, ki jih ne moremo enostavno transportirati z običajnimi prevoznimi sredstvi. Čisto možno je, da bo treba vključiti prevoznika s tovornjakom ali najti kakšno drugo rešitev, posledično pa za takšne selitve cenik seveda ne more biti zelo ugoden. Še vedno pa velja, da je cena teh storitev upravičena, saj bo selitev potekala brez težav in z odličnim rezultatom, ne da bi se morali sami poglabljati v iskanje pravih rešitev.