Defibrilator AED

Defibrilator AED poveča možnost preživetja

Pri zastoju srca gre za stanje, ko pride do prenehanja delovanja srca in posledično temu tudi do prekinitve cirkulacije krvi po celotnem telesu. Defibrilator AED je v takšnih situacijah najučinkovitejša naprava, s katero povečamo možnost preživetja.

Če oseba v prvih 5 minutah po zastoju srca ni deležna nobenega ukrepanja, so trajne možganske poškodbe neizogibne, če pa ne odreagiramo v prvih 10 minutah, pa celo usodne. 

Z defibrilatorjem AED je oživljanje enostavno

Pri posebnih medicinskih defibrilatorjih, mora običajno zdravstveni delavec najprej ugotoviti, ali gre za fibrilacijo in tudi določiti jakost električnega sunka. Če pa je defibrilator AED, potem to pomeni, da gre za avtomatsko napravo, ki vse to stori sama. Poskrbeti moramo le, da ustrezno namestimo elektrode in sledimo vsem glasovnim navodilom. 

Tehnologija na področju prepoznavanja kardioloških stanj je v zadnjih desetletjih močno napredovala, zato ni nič presenetljivega, da je defibrilator AED danes izjemno zanesljiva naparava, ki jo lahko vsakdo uporablja.

Defibrilator srčni spodbujevalnik zmanjša strah pred oživljanjem

Izogibanje situacijam in nesrečam, pri katerih je potrebno reševanje človeških življenj, se ljudje izogibamo predvsem zaradi strahu, da bi odreagirali nepravilno. Ker pa nam je danes na voljo posebna naprava defibrilator srčni spodbujevalnik, je reševanje življenj postalo še bolj preprosto in učinkovitejše.

Z njim se možnost preživetja poveča, tveganje za možganske poškodbe se zmanjša, posamezniku pa ne moremo nikakor škodovati, ampak mu lahko le pomagamo. 

Defibrilator srčni spodbujevalnik je javno dostopen

Defibrilator srčni spodbujevalnik je zasnovan na takšen način, da ga lahko uporabljajo tudi vsi tisti, ki nimajo posebnega strokovnega znanja medicinske smeri. Dostopen je na številnih javnih mestih, kjer je obljudenost velika, kot so na primer trgovski centri, banke, avtobusne postaje. 

Glavni namen defibrilatorja srčnega spodbujevalnika je, da je v primeru srčnega zastoja čim bolj dostopen in je na mesto neprijetnega dogodka čim prej prenešen. S tem namreč bistveno povečamo uspešnost temeljnih postopkov oživljanja.