dražba

Dražba je lahko priložnost

Koliko priložnosti in možnosti za izboljšanje kakovosti življenja, zadovoljstva, ipd., se vam pa ponudi kar tako? Imate občutek, da si prav vsako stvar morate na nek način prislužiti, da ste prikrajšani za veliko privilegijev. Da ima nekdo drug srečo, vi pa ne? Kaj pa dražba?

Recimo, da želite določen predmet in nimate možnosti, da ga kupite, ker gre za omejeno serijo, ker vam finance tega ne dovoljujejo ali pa zgolj nimate niti dostopa za nakup tega. Nekdo drug pa se veselo baha prav z njim. Ste pokukali na dražbo? Morebiti pa je predmet prav tam. Ali pa imate občutek, a tudi ta ni za vas in vam namenjena? Ni nujno, pomembno je poskusiti, sodelovati in morebiti se nam celo posreči. In je lahko prav dražba naša priložnost, rešitev za nakup nečesa, kar smo si želeli.

Vse okrog nas so priložnosti, možnosti, pomembno je zgolj to, da jih prepoznamo, vidimo, znamo ujeti in tudi izkoristiti. Veliko od njih kar tako gre mimo nas. Nažalost. Ker se sploh mogoče nismo zanje zavzeli ali pa se nam je zdelo nemogoče, da bi nam uspelo. Potemtakem se res ne smemo čuditi, da smo mogoče res prikrajšani za karkoli. Tako kot je recimo javna dražba, ki nam je prav vsem na voljo. In imamo vsi enake možnosti. Ali jih bomo izkoristili pa je seveda odvisno samo do nas.

Vsaka priložnost, ki pomeni izboljšanje na kateremkoli področju našega življenja, je nujna in jo je nujno tudi kot takšno sprejeti. In izkoristi. Sem sodi tudi dražba, ki se nam je mogoče zdela nekoč za nas neprimerna, neustrezna, nedosegljiva, itd. Pa seveda to ni. In jo lahko izkoristimo enako tako kot jo izkorišča vedno več posameznikov, ki so prepoznali pravo priložnost. Katera nas ne prisili v nobeno tveganje in nam lahko omogoči ogromno prednosti.