Kateri sup izbrati?

Izbira prave deske za stoječe veslanje je lahko velik izziv, skoraj neizogibno pa tudi znatna investicija. Kateri sup torej izbrati, da bi kar najbolj znižali tveganje, ki ga tak nakup prinaša? Vse je odvisno od okoliščin. Napihljiv sup močno odloča o končni izkušnji pri veslanju, zato mora vsak kupec izbrati tisto desko, ki bo v največji možni meri odgovarjala njegovim specifičnim potrebam. Najprej bo treba za to najti trgovino, ki ponuja zadostno izbiro, v nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se bo treba zadovoljiti z izdelki, ki morda niso najbolj primerni.

Supi za začetnike

Res pa je, da ima praktično vsaka SUP trgovina v ponudbi kak osnovni napihljiv sup, ki bo kot nalašč za začetnike, ki se želijo s to aktivnostjo šele pobližje spoznati. Običajno gre za deske v nižjem cenovnem razredu, ki so prilagojene tistim, ki ne želijo investirati brez poznavanja lastnosti različnih desk. Napihljiv sup za začetnike je vsestranski in univerzalno uporaben, prilagojen predvsem za stabilnost, ki je pri začetnikih seveda ključnega pomena. Takšne deske niso posebej hitre in odzivne, saj bi bile s temi lastnostmi težje obvladljive, vseeno pa ponujajo obilo zabave in tudi dovolj priložnosti za piljenje spretnosti, ki vodijo od začetnika proti suverenemu veslaču.

Naprednejši supi

Za zahtevnejše uporabnike pride bolj v poštev kakšna naprednejša SUP deska. Sup za začetnike bodo nadobudni rekreativci prej ali slej prerasli, pri tem pa bodo tudi bolje spoznali svoje želje in potrebe. Ugotovili bodo, da je začetniška SUP deska morda preveč okorna ali kar prevelika, ali pa si bodo zaželeli kakšnih drugih lastnosti, ki na široko odpirajo možnosti uporabe supa. V takšnih primerih pride v poštev nova SUP deska, običajno so to ožje in okretnejše akrobatske deske ali celo tekmovalne deske za ljubitelje hitrosti.

Ponudba je dovolj pestra, da je moč najti še številne zanimive izvedbe. Na voljo so družinski supi, miniaturni supi, celo supi za jogo in podobne aktivnosti!