Zobni vsadki

Elegantne dentalne rešitve

Pri skrbi za svoje zobe si lahko pomagamo s številnimi zobozdravstvenimi storitvami in izdelki. Med njimi je kar nekaj takšnih, ki se jih redno poslužujemo, to so recimo pregledi in osnovna zdravljenja. Nekaj pa je tudi takšnih, ki niso vezani na nujne posege, jih pa lahko izberemo za boljšo izkušnjo in boljši videz zobovja. To so predvsem estetske storitve, nekaj izbire pa nudijo tudi protetične in ortodontske storitve.

Mnoge elegantne rešitve podpirajo napredni izdelki, ki jih lahko na tem področju uporabimo. Najbolj izstopajo zobni vsadki, ki so vsestransko uporabni pri mnogih zahtevnejših posegih. Uporabljajo se pretežno za namestitev protetičnih izdelkov, pri čemer nudijo zelo prepričljiv rezultat. Zobni vsadki razbremenijo zobovje in odpravijo potrebo po brušenju sosednjih zob, protetične nadomestke lahko stabilno namestimo na svoje mesto. Prav tako se lahko zobni vsadki uporabljajo za večje rekonstrukcije, tudi za izdelavo celotne proteze, ki se namesti na štiri vsadke. Tudi v takšnih primerih so vsadki zelo elegantna rešitev, ki običajno ne zahteva zahtevne operacije.

Vsestranske izdelke imamo na voljo tudi pri estetskih posegih. Tam so recimo zelo priljubljene zobne luske, ki jih uporabljamo za preoblikovanje videza zobovja. Zobne luske se lahko uporabljajo za posamezne zobe oziroma zobne ploskve, pri čemer so zelo učinkovite. Povsem prekrijejo zobno ploskev in skrijejo morebitne nepravilnosti, na ta način pa brez težav preoblikujemo videz zoba. Takšna rešitev je zelo elegantna, tudi dokaj poceni in naposled zelo učinkovita. Nič čudnega torej, da so zobne luske zelo priljubljene in je po njih veliko povpraševanja.

Pri zobozdravnikih lahko najdemo še druge praktične rešitve, s katerimi dosegamo odlične rezultate. To velja predvsem za večje zasebne ordinacije, ki opravljajo storitve na področju zobne protetike in estetskega zobozdravstva. Pričakujemo lahko široko izbiro in odlično izkušnjo, kar se splača izkoristiti, saj nas morda le en poseg loči od zdravega in lepega zobovja.