Električna kosilnica

Električna kosilnica za učinkovito košnjo trave

Za svoje delovanje potrebuje električna kosilnica električno energijo, zato je okolju prijazna in tiha v svojem delovanju. Za košnjo trave potrebujemo le priključek na električno napajanje in električni kabel. Tako je primerna predvsem za vrtove, ki niso preveč oddaljeni od električnega priključka.

Električna kosilnica ima kovinsko ogrodje. Košnjo trave omogočajo kovinski ali plastični noži, ki jih poganja elektromotor. Priporočljiva je večja moč elektromotorja, saj nam le ta omogoča lažjo in hitrejšo košnjo trave. Če imamo manjšo moč elektromotorja, obstaja nevarnost pregrevanja motorja. Električna kosilnica ima na kovinsko ogrodje pritrjeno plastično vrečo ali košaro za pokošeno travo, ki jo po košnji izpraznimo in očistimo.

Električna kosilnica je cenovno zelo dostopna vsakomur, saj je cenejša tako od bencinskih kot tudi akumulatorskih kosilnic.

Akumulatorska kosilnica je lažje vodljiva

Za razliko od električne kosilnice, akumulatorska kosilnica ne potrebuje za svoje delovanje električnega kabla. To nam omogoča, da se pri košnji ne ukvarjamo s tem ali bomo kabel povozili ali ne. Tako nam ni treba skrbeti, da bi se vanj zapletli, ali ga celo po nesreči povozili in s tem poškodovali.

Za svoje delovanje potrebuje akumulatorska kosilnica močan akumulator. Koliko trave bomo pokosili v eni košnji, je odvisno predvsem od moči akumulatorja. Bistveno je, da pri košnji nismo omejeni z dosegom električnega kabla, saj nam akumulator omogoča učinkovito košnjo travnate površine. Ker nimamo električnega kabla, je akumulatorska kosilnica je tudi lažje vodljiva, še posebno na manjših površinah.

Kot pri vseh drugih kosilnicah, je potrebno po vsaki košnji izprazniti plastično vrečo ali košaro ter jo očistiti. Prav tako je potrebno poskrbeti za kovinska in plastična rezila, da so dovolj ostra. Naša edina skrb je, da akumulator po vsaki košnji trave priključimo na električno omrežje in ga na ta način napolnimo. Akumulatorska kosilnica je tako pripravljena za naslednjo košnjo.