Epoksi

Epoksi tlak se nanaša s posebnim orodjem

Epoksi samorazlivni tlaki se nanašajo s posebnim orodje, ki ga imajo vedno na voljo postavljavci omenjenih tlakov. Uporaba samorazlivnega tlaka je veliko bolj enostavna in hitra, kot je postavljanje klasičnega cementnega tlaka. Ker si pri prenovah naročnik vedno želi, da bi se v stanovanje ali v hišo čimprej lahko vselil, se raje zateče k uporabi tlaka Epoksi, 

Epoksi masa se pri nanašanju enostavno polije po površin in nato se s posebnim orodjem maso raznese po celotne površini. Pri sem ti delavci pomagajo s pomembno gumijasto metlo, ki nam olajša nanašanje materiala po celotnem prostoru. Seveda je na začetku takšno delo precej zahtevno in težko. Ko se priučimo in privadimo, ba bo nastanek takšnega tlaka mala malica tudi za nas. 

Epoksi je na koncu potrebno še zgladiti s posebnim valjarjem, ki bo poskrbel, da bo površina popolnoma ravna in da bomo s končnim izdelkom več kot zadovoljni. Klasični epoksi tlak je izdelan v sivi barvi. Lahko pa ga po želji premenimo in si tako ustvarimo tla v poljubni barvi, ki jih še nima nihče. 

Epoksi premaz je tanjši kot epoksi tlak

Epoksi premaz se od epoksi tlaka razlikuje predvsem v debelini nanosa, ki jo nanesemo na podlago. Če ne vemo, kaj bi bilo najbolj primerno za naše potrebe, je najbolje, da se pozanimamo pri usposobljenih strokovnjakih, ki nam bodo brez težav razložili bistvene razlike enega in drugega sistema ter nam glede na našo podlago svetovali. Po pogovoru z njimi bomo zagotovo vedeli, kateri sistem bo najbolje deloval v našem stanovanju ali hiši. 

Epoksi premaz bomo lahko brez težav namestili le, če bomo upoštevali vsa pravila za pripravo betona oziroma obstoječega tlaka. To pomeni, da bomo premaz lahko uporabili le na gladki in čisti podlagi. 

Epoksi premaz se nikakor ne sme nanašati na prašne površine, saj tako ne bo pravilno postavljen.