Patent

Patent predstavlja zaščito za izume iz tehnike

Patent, ki ga pridobimo potem, ko vložimo vse zahtevane papirje pomeni, da smo izumili nekaj kar prej še nikoli ni bilo izumljeno in smo s tem doprinesli nekaj dobrega k javnosti, saj bo tako naš izum dostopen širši množicam, mi pa si bomo lastili pravice za tržen izdelek. Veliko ljudi je izumiteljev in neprestano ustvarja nove produkte. Seveda ni vsak produkt tako dober, da bi ga lahko patentirali, a če se nam posreči in ustvarimo nekaj neprecenljivega, pa je nujno potrebno, da to zaščitimo s patentom. 

Patent nas torej ščiti pred ponaredki. Zavedati se moramo, da se v svetu neprestano pojavljajo ponaredki vsega kar že obstaja. Država, ki je najbolj znana po tem, da kopira ostale, je zagotovo Kitajska, ki nato kopirani izdelek prodaja po znatno nižji ceni. Če se želimo izogniti zapletom in prevarantom, ki bi se želeli okoristiti z našimi izumi, moramo obvezno vložiti prošnjo za odobritev patenta. 

Patent se seveda ne podeli tako enostavno, kot bi lahko mislili nepoznavalci. Ko enkrat vložimo prošnjo za patentiranje izdelka, mora usposobljena komisija preveriti, da je to resnično naš in edini izum na svetu. 

Blagovna znamka mora biti opremljena z zgodbo

Blagovna znamka je izredno pomembna za vsakogar, ki si želi ustvariti nekaj svojega in novega. V današnjem svetu je izjemno pomembna zgodba, ki jo želimo povedati svojim bodočim kupcem. Če se odločimo za trženje lastnega izdelka, ga moramo opremiti z dobro zgodbo. Le tako bo naš izdelek postal privlačen za širšo množico. Ljudje namreč obožujejo zgodbe. 

Blagovna znamka se torej najboljše prodaja preko inovativne zgodbe, ki ljudem seže do srca. To je zelo pomembno še zlasti v primerih, ko želimo prodajati izdelke, ki že obstajati na trgu. Če želimo uspeti v težkem prodajnem svetu si moramo torej oblikovati dobro zgodbo, ki bo spremljala naš sleherni artikel.